https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vlasta Temlin kljub novi ovadbi ne bo odstopila

28.04.2015 ob 10:55  

Murskosoboški kriminalisti so zaradi izdaje ponarejenega potrdila nekdanjemu soboškemu prvoligašu Mura 05 vnovič ovadili direktorico Davčnega urada Murske Sobote Vlasto Temlin.

Po poročanju Dela so tokrat kriminalisti ovadbo podprli s številnimi, tudi materialnimi dokazi. Temlinova trdi, da je v preiskavi žrtev medijske (Delove) gonje proti njej, in kljub novi ovadbi ne namerava odstopiti s položaja direktorice.

Kriminalisti ovadili tudi Miroslava Topiča

Kot smo že poročali, Mura 05 spomladi 2012 zaradi davčnega dolga ni mogla pridobiti tekmovalne licence. Takratni predsednik kluba Miroslav Topič je s pomočjo mestne občine v zadnjem trenutku zagotovil 250 tisoč evrov, na osnovi katerih so na davčnem uradu v Murski Soboti klubu izdali potrdilo o plačanih davkih in prispevkih. Potrdilo je nosilo datum 14. maj, kljub temu da je klub dolgove poravnal šele dva tedna kasneje.

Topič se je skupaj z takratnim direktorjem soboške občinske uprave Bojanom Petrijanom o izdaji potrdila pogovarjal predvsem z Vlasto Temlin. Primer so soboški kriminalisti pod vodstvom Borisa Banfija, zaključili z ovadbami zoper nekdanjo pomočnico direktorice soboške davkarije Tanjo Gyergyek, zoper nekdanjo vodjo kontrolorjev Avgusta Zakojča in zoper kontrolorja Štefana Koltaja. Posledično sta Gyergyekova in Zakojč izgubila službo, Koltaj je v delovnem razmerju ostal. Temlinove pa kriminalisti niso niti zaslišali.

Foto: google maps

Po intervenciji uprave kriminalistične policije iz Ljubljane so Temlinovo konec lanskega leta ovadili zaradi oviranja preiskave, ki pa na sodišču ni vzdržala. Tokrat so kriminalisti ovadbo podprli s številnimi dokazi. Temlinovi pa grozi, zaradi zlorabe položaja, od treh mesecev do pet let zapora.

Odpoved delovnega razmerja grozi tudi Banfiju

S Policijske uprave Murska Sobota naj bi Generalni policijski upravi (GPU) poslali predlog za izrek opomina pred odpovedjo delovnega razmerja zoper Borisa Banfija. Banfi naj bi prek svoje žene, zaposlene na soboškem finančnem uradu, Temlinovo seznanjal z informacijami povezanimi s postopkom. O tem ali bo Banfi opomin tudi dobil še GPU ni odločila.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2015 ob 11:08 Gost gost

      Še izda tou Muro vlačite??? Tribune doj podrejti pa krumple posaditi ka de bar nekši hasek s toga..glede te Temlinove pa sploj je nikaj nej kriva...ge pa!!!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2015 ob 12:00 Gost gost

      Slovnica, sedi 1!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2015 ob 13:29 gost gost

      Sramota. Pa kaj ima ta ženska tako moč, da je nihče od njenih nadrejenih ne upa ali ne more odstaviti? Pa evidentno jasno je, da bi že na podlagi objektivne odgovornosti morala odstopiti. Glede na to, da pa je bila osebno vpletena, kar dokazuje več prič, pa ne vem, kaj bi se še moralo zgoditi, da bi jo res zamenjali. To zelo močno meče slabo luč na to inštitucijo, ki bi morala biti vzor in zgled nam davkoplačevalcem. Kako naj ta služba zahteva od nas državljanov davčno pokorščino in spoštovanje predpisov, če so sami polni greha. I nkako potem še naj verjamemo v potrdila takšnih inštitucij?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2015 ob 21:02 maffija gost

        kak sploj lejko to pitaš , oča muraš-nej nodgometaš , moralno politično neoporečen , da to nej bilo več , te pa LDS , nadaljevanje enoga in istoga , po bližnjici v državno službo , podobno kak "gerenčer" , pa tak dale

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2015 ob 14:14 gost

      Za Temlinovo edino velja, da se je ujela na Topičove limanice. Zdaj se pa rejsan začne že gonja proti njej. Vse ji je skuhal en in edini iz Nigerije Topič. To nemre verjetno Temlinova preboleti, ker jo je svetovno napizdil, zdaj pa vse porino na njo. Glej, glej .. pri Winteri sidij Barack Obama..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2015 ob 15:33 gost davčna gost

      Pa to nemreš vervati, kak se ta ženska oklepa svojoga položaja pa plače . Že zdavnaj bi mogla odstopiti, nej pa ka je vse porinila na svoje zaposlene, sran jo je lejko. Sicer se pa ravna po zdajšnjih novodobnih politikih v SLO-. Nikdar so nič nej krivi, tudi, da se jin dokaže nej. To žensko treba odstaviti, če sama ne vej, ka more iti. In takšni so na položajih, što jih le potrjavle. Tudi ti se m orejo zamisliti, če so nej podkupleni.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.04.2015 ob 15:45 Stewen gost

      TE MLINOVA - Nekoč sem TeMlinovi (DU) dolgoval kot. s.p. manjši, a še ne kritično zapadli davčni dolg, v istem hipu pa sem rabil potrdilo o urejenosti davščin, da bi lahko podaril parcelo naslednikom. Uslužbenec je bil nemočem: Stopite do g. TeMlinove, morda pa bo šlo.. Ponižal sem se kot cucek in moledoval, češ da sem trenutno v stiski, prejšnja leta nisem imel težav s pačevanjem, da bo kmalu spet 0:0, a birokratka se me ni usmilila. To ne pišem iz maščevanja, ampak želim le ilustrirati: ko gre za malega človeka, mali subjekt - ne može, a ko gre (je šlo za Muro), potem MOŽE. Njamanj kar je kriva,je objektivna odgovornost. Torej to, kar se je zgodilo na njenem uradu,za katerega je bila (in je žal še) odgovorna, se ne bi smelo zgoditi.Ker pa se je, je moralno dejanje - odstop! Pravno in logično kot pasulj!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.04.2015 ob 16:21 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.04.2015 ob 16:33 gost gost

      Če je bilo takšna praksa na Dursu v stilu, da bo mogoče Temlinova uredila, če stopite do nje, je to takoj brez pomišljanja za zapor.Tu ni nobenega pomisleka, da o odstavitvi niti ne komentiram. Ne vem, kaj razmišljajo njeni nadrejeni.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.04.2015 ob 16:41 gost

      Ta DURS je v njenem času pred 15 leti že imel eno packarijo, za katero je Temlinova dobro vedela. Takrat je šlo za ljutomerskega dacarja, ki je kradel denar kmetom, ko je od njih pobiral prispevke za pokojninsko zavarovanje in dajal sebi v žep. Čeprav je o tej zgodbi vse vedla Temlinova, je dolgo molčala in ščitila tega uradnika. Ko so bili pritiski vse hujši, je uradnika spakirala v Ljubljano, sama pa je vso stvar hotela poriniti na druge svoje sodelavce.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.04.2015 ob 17:07 sds gost

      Slovenska klasika. Na položaje se pride prek politike in potem je težko koga odstaviti, ker ga politika od zadaj ščiti. V policiji jih je zelo veliko prišlo na položaje prek očetov policajev in udbašev. Nekateri so imeli zelo močno zaledje, da so lahko počeli karkoli in se jim nič ni zgodilo. Žene raznih policajev in udbašev so po "defoltu" dobivale službo v državni upravi in javnih zavodih četudi niso imele ustrezne izobrazbe. Tako se vse lepo vrti v enem začaranem krogu. Sreča da se zadnje čase v Ljubljani počasi premika in obstaja vsaj malo interesa da se začne delat red. Mogoče palica iz Ljubljane končno doseže tudi Prekmurje in se bodo pričele stvari še pri nas razreševati. Upam da bo ta vlada zdržala cel mandat in naredila preobrat v naši družbi. Tako bodo končno na položaje prišli sposobni ljudje z izobrazbo. Vse kar je prišlo na položaje po rodbinskih in prijateljskih zvezah bo šlo na smetišče zgodovine.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.04.2015 ob 20:17 gost

      Temlinčka ne daj se, dobro sta z Topičon ove 3 sirmake namočila, skoraj bi vama uspelo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.04.2015 ob 15:07 policaj gost

      ka tou za policaja ka ovadeni?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.04.2015 ob 20:33 ms gost

      Ges bi tüdi rad nekaj zatajil kak bi z Temlinovo prišel v stik ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.04.2015 ob 11:53 gost gost

      Če to ni dovolj zgovorno dejstvo, da pač mora oditi, potem več res ne vem, kdo v tej deželi je nor. Potem bi morala odgovornost predvzeti generalna direktorica FURS.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.04.2015 ob 17:52 gost

      Delodajalec, v tem primeru Generalni Furs,oziroma MF, bi MORALO, ob vsakem sumu preveriti listine,delavca iz krivdih razlogov odpustit. Neglede na to, če je to direktor Fursa-ta je neposredno odgovoren!!!!! Ne pa da se s Temlinovo ubada policija,sodišče..., na stroške davkoplačevalcev!!! In navedbe Temlinove" ne bom odstopila"-delodajalec naj reagira in to predno se mora vključit policija! V čem je Temlinova drugačna kot vsi mi državljani? In kdo ji daje pravico, da se na obtožbe policije odziva samo pismeno? Moja bojazen je, da glede na to, da je Slovenija demokratična država, da bodo "pravico" , da se kot osuljeni v predkazenskem postopku opredeliš PISMENO, posluževali vsi ki so v predkazenskih postopkih in nihče več s policijo ne bo želel komunicirat! Ali pa to velja samo za zaposlene MF?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.04.2015 ob 18:13 lauraas gost

      In vse to za eno takšno bedno stvar, kot, je slovenska prva liga, naj jo ukinejo nasploh.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.05.2015 ob 16:52 karci gost

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.