https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Pomurja zmagale še štirinajstič zapored

29.4.2015  

Srečanje 15. kroga prve SŽNL so članice ŽNK Teleing Pomurje odigrale na Gorenjskem, pri ekipi ŽNK Velesovo in, pred približno 50. gledalci, dosegle še 14. zaporedno zmago. Srečanje, v katerem so vsi zadetki padli v prvem polčasu, se je končalo z 0:5 (0:5).


Pomurke so na Gorenjsko odpotovala nekoliko oslabljena, saj trener Bojan Jančar zaradi poškodbe ni mogel računati na Helenno Hercigonja, zaradi šolskih obveznosti je manjkala Nina Marič, pod vprašajem pa je bil tudi nastop Andreje Nikl, ki pa je stisnila zobe in srečanje odigrala. Tako so se petouvrščenim domačinkam, ŽNK Velesovo, v nedeljo zoperstavile Sara Nemet, Anja Prša, Andreja Nikl, Leona Požgaj, Špela Rozmarič, Manja Rogan, Špela Kolbl, Monika Conjar, Tjaša Tibaut, Biljana Bradić in Dejana Boškan. 

V srečanje, proti zelo solidnim domačinkam, pri katerih nastopa kar nekaj slovenskih reprezentantk, so Pomurke krenile zelo odločno. Tako so maloštevilni gledalci že v uvodnih minutah videli kar nekaj polpriložnosti prvakinj, vendar pa je bila domača obrambna linija, na čelu z odličnima sestrama Kos, vedno na mestu. Vse taktične zamisli domačega trenerja Primoža Štrajhara, pa je podrla Biljana Bradić, ki je, v 6. minuti srečanja, na robu domačega kazenskega prostora sprejela uporabno globinsko žogo in rutinirano zadela za 1:0.

Samo pet minut pozneje, točneje v 11. minuti, je bilo srečanje praktično odločeno. Na sredini igrišča je žoga zaustavila Dejana Boškan in z milimetrsko natančno podajo našla lepo postavljeno Tjašo Tibaut, ki je žogo povedla v domači kazenski prostor ter jo poslala mimo nemočne domače vratarke Eve Kovač. Zanesljivo vodstvo je prvakinje nekoliko uspavalo, kljub temu pa se napadi niso ustavili, vendar pa je bila vedno na mestu domača obramba. Tako so v tem obdobju srečanja videli kar nekaj odličnih prodorov mlade Špele Rozmarič in Tjaše Tibaut, ki sta v domači kazenski prostor poslali kar nekaj uporabnih predložkov, ki pa jih napadalke niso uspele izkoristiti. Domačinke so se osredotočile zgolj in samo na branjenje svojih vrat in praktično niti enkrat niso uspele ogroziti vrat naših šampionk, še več zelo redko so prešle na njihovo polovico, pa še tistih nekaj poizkusov je naša obramba zatrla že v kali.

Na tretji zadetek je peščica gledalcev čakala do 29. minute. Žogo je v domačem kazenskem prostoru sprejela Monika Conjar in v maniri velikih napadalcev zadela mimo nemočne domače vratarke ter povišala na 3:0. Samo dve minuti pozneje, v 31.minuti, se je Monika Conjar znašla v novi priložnosti. Lepo žogo Tjaše Tibaut je zaustavila na višini domačega kazenskega prostora, preigrala svojo čuvarko Evelino Kos in ko so gledalci žogo že videli v domači mreži, lepo asistirala Špeli Kolbl, ki jo je dobesedno zabila v domači gol. Rezultat prvega polčasa in kot se je pozneje izkazalo tudi srečanja, je v 37. minuti srečanja, po enem od neštetih predložkov in udarcev iz kota, na asistenco Manje Rogan z desne strani domače obrambe, z odličnim strelom z glavo dosegla Tjaša Tibaut.


V drugem polčasu so domačinke še bolj strnile svoje obrambne vrste in pomurskim napadalkam enostavno več ni uspelo prebiti domačega obrambnega zidu. Sicer je bilo kar nekaj zanimivih in uspešnih akcij Pomurk, toda domača obramba je bila vedno na mestu ali pa je žoga za las švignila mimo domačih vrat. Ker pa so se domačinke fokusirale samo na obrambo in ker si tudi naše ostale mlade igralke zaslužijo priložnost za nabiranje izkušenj na takšnih tekmah, je trener Jančar ponudil priložnost prav vsem. Tako je v 57. minuti srečanja priložnost dobila Karmen Godina, ki je zamenjala Leono Požgaj, v 59. minuti je brezposelno Saro Nemet zamenjala Ana Kosi. V 66. in 68. minuti nadaljevanja pa so priložnost dobile tudi Melani Jelen, Anita Legenič in Tjaša Titan, ki so zamenjale Anjo Prša, Dejano Boškan in Moniko Conjar.

Tudi opravljene zamenjave razmerja na, sicer zelo trdi domači zelenici, niso spremenile. Igra se je odvijala več ali manj na domači polovici, domačinke so poizkušale z dolgimi izbijanji ogroziti naša vrata, toda vse takšne napade so naše igralke odbile. Pomurke pa so še naprej neuspešno oblegale domača vrata in vse omembe vrednega, kar lahko zapišemo, je bil še en odličen strel z glavo Tjaše Tibaut, ki ga je zaustavila vratnica.

Tako so prvakinje iz Beltinec dosegle že 14. zaporedno zmago, domačinke so se znova izkazale za zelo trdega nasprotnika, toda znova je do izraza prišla kvaliteta igralk Pomurja, ki so srečanje odločile že v prvem polčasu, nato pa ga rutinirano pripeljale do konca. Pred našimi igralkami pa je že nov zanimiv dvoboj, saj jih v nedeljo, 3. maja, ob 11.00 uri na domačem terenu čaka srečanje proti tretjeuvrščenim igralkam ŽNK Radomlje. 

    Fotogalerija