https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pričel se je 6. občinski praznik občine Črenšovci

Črenšovci, 08.05.2015 ob 7:00  

V Žižkih se je včeraj s predstavitvijo Žižkuske pesmarice pričel 6. občinski praznik Občine Črenšovci. Letos s sklopom prireditev, ki nosijo ime »Naša ves gjes«, obeležujejo poleg predstavitve pesmarice tudi 20 let folklorne skupine KD »Fran Saleški Finžgar« Žižki.


Prireditev so pričeli s predstavitvijo Žižkuske pesmarice, ki jo je izdalo KD »Fran Saleški Finžgar« Žižki. Poleg kulturnega društva so pomagale tudi ljudske pevke iz Žižkov, ki ljudske pesmi zbirajo, zapisujejo in zapojejo. Tokrat so se lotile zapisovanja starih prekmurskih pesmi, s profesionalnim znanjem pa jim je pomagala sovaščanka Tjaša Cigut in zbrane pesmi notno zapisala.

V kulturnem programu so nastopile Ljudske pevke iz Žižkov, skupina EDNA, ljudski pevci in godci – GABERSKI MANTRAŠI, pevke ljudskih pesmi iz Turnišča, Tjaša Cigut, folkloristi pa so še dodatno popestrili program. Janja Magdič, vodja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Lendava, župan Občine Črenšovci Anton Törnar in predsednica KD »Fran Saleški Finžgar« Žižki Valerija Vuk so ljudskim pevkam iz Žižkov podelili Maroltove značke in priznanja za pet in desetletno delo v ljudskem petju in prepevanju ljudskih pesmi.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2015 ob 12:58 Martin gost

      ČESTITAM ŽIŠKANJARJI ! Lejpe dekle---lejpe pesmi,, lejpi pari---lejpi plesi !!!!!! KAK POGUMNO NAPREJ !!!!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.