https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otvoritev obnovljenega posestva Steyer

08.05.2015 ob 15:00  

V spremstvu prijateljev in poslovnih partnerjev je znana vinogradniško-vinarska družina Steyer namenu predala novo edinstveno vinogradniško-turistično posestvo.


 

Znana vinogradniško – vinarska družina je včeraj, v četrtek 7.maja 2015, na čelu z Danilom in Magdo Steyer, namenu predala novo, edinstveno vinogradniško – turistično posestvo. Investicija vredna skoraj dva milijona evrov, od česar so iz evropskih skladov prejeli dobrih 700 tisoč nepovratnih sredstev, je tudi ena največjih investicij v tovrstno dejavnost v zadnjih letih na območju Gornje Radgone sploh.

 

Z novimi prostori, ki se raztezajo na kar 1.550 m2, in dodatnimi vsebinami, bodo še obogatili turistično ponudbo v občini Apače in v širši regiji. V okviru dogodka so odprli tudi manjši družinski kovaški muzej.

Z gradnjo so začeli pred dobrim letom, 8. marca 2014, gradnja pa je trajala dobro leto dni. Proizvodno poslovni vinogradniški objekt se razteza v dveh etažah, uporabnih površin je 1.550 m2. Obsega turistično kmetijo, vinsko klet, arhivsko klet z vinsko banko, sušilnico za grozdje, prostor za žganjekuho, prostor za predelavo oljnic ter skladišče. Celotno posestvo Steyer je veliko 28 hektarjev, od tega je 16 hektarjev vinogradov in v njih 80 tisoč trsov. Letno pri Steyerjih pridelajo okoli 80 tisoč litrov vina, največ seveda njihove hišne sorte - Dišečega traminca. V vinski kleti je prostora za 110 tisoč litrov vina v nerjavečih sodih ter 20 tisoč litrov vina v lesenih sodih. Nova klet se ponaša z moderno tehnologijo za predelavo grozdja in pridelavo vina, še posebej so ponosni na novo, klimatizirano zorilnico penin.

Uredili so degustacijske prostore s sodobno opremljeno kuhinjo, ki so primerni za skupine do 48 ljudi. Po novem imajo na voljo prostore in opremo za predelavo oljnic in pridelavo žganja. V okviru dogodka so odprli tudi manjši družinski kovaški muzej. Leta 1934 je namreč Jožef Steyer z ženo postavil temelje domačije in kovaške delavnice ter svoje življenje posvetil kovaški obrti. Njegovi potomci so se spominu na svojega očeta, dedka in pradedka poklonili z muzejem.

 

 

Na ogled pri njih je tudi ampelografski vrt, kjer imajo svoje trte zasajene tudi številni znani Slovenci, med njimi denimo Matjaž Kek, Milan Kučan, Alenka Gotar in številni drugi.

»Iskreno nas veseli, da se nam je ob za nas tako pomembnem dogodku, kot je otvoritev prenovljenih prostorov, pridružilo toliko prijateljev in poslovnih partnerjev. Predvsem preteklo leto je bilo zaznamovano s trdim delom in številnimi odrekanji, a vse bo poplačano ob zadovoljnih obrazih naših gostov ter seveda vseh, ki uživajo v naših vinih. Veseli bomo vseh in vsakega posebej, potrudili se bomo, da bodo še naprej deležni toplega sprejema, odličnega vina, dobre hrane in prijateljskega vzdušja.« sta ob velikem dogodku za njuno družino, povedala Magda in Danilo Steyer.

Družina Steyer jutri, v soboto, 9. maja 2015, od 12. do 20. ure, vabi na Vinski dan na njihovem posestvu v Plitvici 10. Obiskovalci si bodo lahko v družbi članov družine Steyer ogledali nove prostore, degustirali prvovrstno vinsko kapljico, na čelu dišečim tramincem, poskusili odlično hrano ter se zabavali ob glasbi legendarnega štajerskega pevka Alfija Nipiča, ki je nastopil tudi na utadni otvoritvi posestva, ki ga je mimogrede blagoslovil apaški župnik Janez Ferencek.    

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2015 ob 23:20 Stewen gost

      STEYERJEVI - To pa ni mala zadeva. Je pravo nasprotje agoniji VG Kapele. Lokaciji nista daleč narazen, pa še enaki sorti dajeta prednost - tramincu. - Morda pa je za uspešno zgodbo tudi nekaj "kriv" apaški župnik g. Ferencek, ki pridobitev seveda ni blagoslovil "mimogrede", ampak je bil tja povabljen, saj je tudi družinsi prijatelj Steyerjevih.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2015 ob 7:11 gost

      ZATOLE, Blagoslov Vsemogočnega , naj pride na vas in na vas vedno ostane !!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.