https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Polanski Pücki so se košnje tudi letos lotili na tradicionalni način

Mala Polana, 11.05.2015 ob 12:30  

V nedeljo se je na travniku pri Copelkovem mlinu v Mali Polani odvijalo že tradicionalno »Tekmovanje v košnji trave z ročno koso« na kmečki način. 

!!!

Tekmovanje so priredili Društvo ŠTRK Velika Polana v katerem deluje sekcija Polanski Pücki, ki že več let ohranjajo stare običaje. Zbrali so se pri Osnovni šoli Miška Kranjca Velika Polana in nadaljevali svojo pot s povorko do Copelkovega mlina. Tam je sledil blagoslov kos od župnika Borisa Tibauta.

S svojim obiskom so jih počastili tudi kosci iz Društva koscev in kosic Slovenije ter jim pokazali svoje veščine s tekmovalno koso. Poleg tekmovanja je potekal tudi prikaz košnje po starem, nekaterih običajev in pa seveda prijetno druženje ob pijači in jedači.

V kategoriji za mladince je prvo mesto osvojil Andraž Olak, med profesionalcami je bil prvi Tomaž Oblak in za pokal občine Velika Polana je osvojilo prvo mesto Društvo PAZI-PAZI.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2015 ob 13:47 domačin gost

      Samo vas prosim. Ka se pa te vij beltinski interniranci ven kažete z tejmi lidmij ? Vej pa niti eden od teh je nej kmečkega roda , pa niti kose in grabel ne vej v rokaj držati !Vej pa Vanek , Stanko , Micka, Laci itd...., tej nemajo pojma o kmečkem delu in opravilih ter orodju, ki sovpada v sestavni del kmečkega dela in opravljanja z njim !!!!Ne delajte se na nimake .

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2015 ob 15:25 vinko megla gost

      Dragi grablaši pa ste napravili nikaj brez veznoga.Vijdin ka je ista ekipa pijančkov kot lani na edi ste pa šli kosijt samo ka ste lejko jeli kšenki in pilij jaj kak je rejsan narod želen jestia in pijtja.Bogme delali bi neven ka samo če što povej jesti je kšenki in pijača šteri do se malo noure delali he he jajaj grablaši.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2015 ob 17:51 vanč gost

      Brez veze je bilo no edino da se nekateri vsako leto delajo somare.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2015 ob 21:27 gost

      Ka ščeš???Vej pa Vanek Zadravec izgleda kak pravi kmet !!! Tou su trouti !¨!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2015 ob 21:59 gost

      Kak ste lejko tak špotlijvi. Te pa vij napravite kaj boukšoga, pa do te pa vas špotali drüjgi, tak kak zaj vij tej špotate. Sran vas je lejko. Sami ste nej sposobni kaj takšoga napraviti, te se pa norca delate. atou je tüj znakrar največ ka znate. Trijkrat hura za Grablaše! Samo tak dale, naj je pobejra od navoščlijvosti!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.05.2015 ob 21:11 beltinci gost

      Ka se pa grablaši vö mečejo z starimi biciklinami ?Pri so stem začeli Beltinčari .Grable ,kvatre in lesene rasje maskota Polančarov

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.05.2015 ob 18:20 gost

      Gost Beltinci,veso se pa nej z biciklinami znali voziti samo {Beltinčari},pa tüdi vaše prireditve van je nišče nej krej vzel.Grable pa rasoje so pa beltinčari ravno tak nücali,tak ka neven ka .si šteu ali štela sten povedati ali napisati.Dragi gost Vinko Megla,ti si še pa na tun portali pod komentarami nej napisal ednoga dobroga komentara,samo šinfanje oz, delanje norca stistij ka se še vsaj nekaj trüdijo stemi prireditvami,glede toga ka si vse na tekočem sklepan ,ka ti je repa pasala krumpli pa meso pa tüdi,pa zbriši se ka si šče zdaj masten okrog njij.Pa še ena za urednika,prosim ukinite komentare,ka je tü 95% neprimernij oz . skoraj žaljivih pa naj si bo kakšna koli prireditev ali dogodek ki ga objavite na vaši strani.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.