https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z goljufijami in zlorabami pri prodaji vozil oškodoval upnike za več kot 300 tisoč evrov

11.05.2015 ob 11:10  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so zaključili obsežno preiskavo goljufij pri prodaji vozil.

 

Kazensko so ovadili fizično osebo zaradi storitve dveh kaznivih dejanj poslovne goljufije po 228. členu KZ-1, kjer je nastala povzročena škoda ocenjena na čez 25.000 evrov, dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1, s katerima si je osumljena oseba pridobila protipravno premoženjsko korist v višini čez 100.000 evrov in kaznivega dejanja oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1 s katerim je osumljenec oškodoval upnike za več kot 300.000 evrov.

Obstaja tudi sum nepravilnosti z davčnega področja, zato že dalj časa zadevo preiskuje Finančni urad RS.

Fotografija je simbolična, vir - arhiv pomurec.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2015 ob 12:22 lujo gost

      Vö napijsati što je to delo ka mo znali nej ka se ga ščiti .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.