https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V murskosoboški bolnišnici potrjen finančni načrt in program dela za leto 2015

Murska Sobota, 13.05.2015 ob 11:00  

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je na svoji zadnji seji potrdil program dela bolnišnice za leto 2015. Predviden obseg dela v letu 2015 ostaja enak kot prejšnje leto. V letošnjem letu načrtujejo nekaj pomembnejših pridobitev, kot sta začetek delovanja urgentnega centra, jeseni pa odprtje prenovljenega laboratorija v kletnih prostorih urgentnega centra. Letos bodo bistveno več sredstev namenili medicinski opremi.

 

Načrtovani program dela za letošnje leto

V murskosoboški bolnišnici načrtujejo zdravljenje v bolnišnični obravnavi za 17.452 pacientov. V specialističnih ambulantah bodo predvidoma zdravili 164.617 bolnikov in opravili 1.886.371 točk. Načrtovanih je 14.600 raznih operacij in 11.192 različnih dializ.

V okviru neakutne bolnišnične obravnave načrtujejo 11.414 bolniško oskrbnih dni. V okviru specialistične ambulantne dejavnosti načrtujejo 6.041 preiskav na magnetni resonanci in 3.502 preiskav na CT.

Potrdili so tudi finančni načrt za leto 2015

Načrtovani prihodki znašajo 43,8 milijona evrov. Za nove naložbe bodo namenili 2,4 milijona evrov in jih bodo financirali z lastnimi sredstvi.

Ključni cilji delovanja

Med ključne cilje delovanja štejejo skrajševanje čakalnih dob v specialističnih ambulantah, razvoj novih metod oziroma storitev zdravljenja (nukleolize, vstavljanje stalnih pacemakerjev, vaskulatni in koronografski center), izboljšanje kakovosti in varnosti zdravstvenih storitev, povečanje zadovoljstva pacientov in zpostavitev delovanja urgentnega centra. 

Foto: arhiv pomurec.com

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.