https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Galeriji razstavili skulpture Mojce Smerdu

15.05.2015 ob 7:05  

V soboški galeriji so včeraj odprli razstavo kiparskih del kiparke Mojce Smerdu z naslovom Skulpture.


Kiparka Mojca Smerdu je od leta 1976 pripravila več kot petdeset samostojnih razstav doma in na tujem, sodelovala je v številnih skupinskih razstavah, uvrščena je bila v reprezentančne izbore slovenske in jugoslovanske umetnosti doma in na tujem. Sodeluje tudi na številnih likovnih delavnicah, kolonijah, mnogi jo poznajo kot avtorico številnih javnih spomenikov.

Skulpture med življenjem in smrtjo

Kot je uvodoma dejal dr. Robert Inhof, ki je avtorico tudi predstavil, je Mojca Smerdu zelo povezana z našim okoljem, saj je že večkrat sodelovala na razstavah. Njene skulpture, tako pravi Inhof, dobro funkcionirajo v vseh prostorih, nikakor pa niso morbidne, čeprav delujejo v dialogu med življenjem smrtjo. »Niso agresivne, delujejo usklajeno, pomirjujoče,« je še dejal Inhof.

Razstava umetnice, ki je nastala v okviru sklopa predstavitve slovenskega kiparskega modernizma, prikazuje pregled njenih najbolj zgodnjih del, nastalih leta 1974, nato pridemo vse do tistih del, ki so nastala po letu 1957 pa do danes. Okrog 95 skulptur, od najmanjših pa vse do večjih dimenzij, je razstavljenih v obeh galerijskih razstavnih prostorih.

Skulpture Mojce Smerdu bodo na ogled vse do 20. junija.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.