https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Namestnik predsednika sveta zavoda ZD Ljutomer: »V takšnih političnih igricah ne bom sodeloval«

15.05.2015 ob 9:00  

Na sredini seji naj bi ljutomerski zdravstveni dom (ZD) dobil novega direktorja. Vendar se to ni zgodilo, saj se je seja po samo  nekaj minutah zaključila z odstopom namestnika predsednika sveta.


Svet zavoda ljutomerskega ZD je sestavljen iz 9 članov, in sicer: treh predstavnikov občine Ljutomer, predstavnika občine Križevci, predstavnika občine Veržeja, predstavnika občine Razkrižje, predstavnika zavarovancev in dveh predstavnikov zaposlenih.  

Če bi na včerajšnji seji  prišlo do glasovanja o direktorju, bi po vsej verjetnosti predstavniki občin Veržeja, Razkrižja in Križevcev, ter predstavnik zavarovancev glasovali za dosedanjega direktorja Tomija Nemca. Zdravnico Suzano Makoter pa bi podprli vsi trije predstavniki občine Ljutomer in predstavnika, ki prihajata iz  vrst zaposlenih. Kar pa sploh ne bi bilo sporno, če ne bi bila predstavnica zaposlenih prav kandidatka za direktorico zdravnica Suzana Makoter.

 Odstop namestnika predsednika sveta

Zapletlo se je že takoj na začetku. Borut Panič, predstavnik iz vrst zaposlenih, je  predlagal, da naj se za uvodno točko dnevnega reda umesti njegov predloga o imenovanju novega vodstva sveta zavoda in umaknitev finančnega načrta za letošnjo leto.  Vnela se je ostra debata, ki se je končala z odstopom namestnika predsednika sveta Draga Legena, ki pravi, da pri takšnih političnih igricah ne bo sodeloval. Kdaj bo naslednja seja bo določila pravna služba, poroča častnik Delo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija