https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobro medsosedsko sodelovanje župnije Gornja Radgona in župnije Bad Radkersburg

19.05.2015 ob 8:05  

Gornja Radgona in Bad Radkersburg, mesti in nekoč ena župnija, ki ju ločuje le reka Mura, po padcu meje vse bolj zbližujejo s skupni projekti in cilji ljudi, ki želijo ohranjati  trdnejše vezi in prijateljske medsosedske odnose.

 

Že v lani v maju je na pobudo župnije iz Bad Radkersburga in tamkajšnjega župnika Tomasa Babskega  potekalo prvo srečanje vernikov s skupno sveto mašo obeh mest - Gornje Radgone in Bad Radkersburga, ki je bila darovana v sosednji avstrijski Radgoni v cerkvi, posvečeni  sv. Mariji. V skladu z dogovorom obeh župnij so takšna srečanja s sveto mašo organizirana vsako leto izmenično, v mesecu maju v župniji Bad Radkersburg, ter v mesecu oktobru v župniji Gornja Radgona.

Letošnje srečanje vernikov obeh župnij je bilo izpeljano s skupno sv. mašo, v obeh jezikih, v  nedeljo, 17. maja v Marijini cerkvi v avstrijski Radgoni. Sv. mašo, ki jo je obogatil s korovskim petjem Mešani cerkveni pevski zbor iz župnije sv. Petra Gornja Radgona, sta skupaj darovala duhovnika obeh župnij g. Tomas Babaski in g. Franc Hozjan, z željo, da bi  se takšni dogodki ohranili in obogatili, ter krepili vezi med verniki, in hkrati povezovali obe župniji v duhovnosti in molitvi. Že v preteklosti sta župniji dobro sodelovali, še posebej v času takratnega župnika v Gornji Radgoni g. Franca Puncerja, ki si je to še posebej prizadeval. Danes je pa vse lažje in boljše z vidika skupnih projektov, druženja, ter povezovanja.

Po končani sv. maši je ob cerkvenem prostoru sledilo prijateljsko druženje  ob pogostitev, ki so jo pripravili farani župnije Bad Radkersburg. Že naslednje letošnje srečanje s sv. mašo bo izvedeno 10. oktobra v župniji Gornja Radgona.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2015 ob 23:13 gost

      Lepo........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.