https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 35 let maratona treh src skozi objektiv Danija Mauka

Radenci, 19.05.2015 ob 7:00  

V Radencih, natančneje v hotelu Radin, je na ogled razstava 35 fotografij iz zgodovine maratona treh src, ki jih je posnel fotograf Dani Mauko.

„Pred vami stoji dokument nekega časa, dokument, ki priča ne le o prireditvi, to je zgodba o zmagah nad samim seboj in vsak je zmagovalec. Gesla, ki so nas povezala pred 35 leti, držijo še danes tako močno kot tistega aprila 1981. Za nas, tekače ter vse organizatorje, ki jih je na dan prireditve že 900. In posebej še za Danija, dolgoletnega organizatorja, fotografa, sodelavca in prijatelja,“ je ob odprtju razstave povedal Milan Verdev in dodal, da si ga brez fotoaparata težko zamišljajo. Dani Mauko je namreč vseh 35 let spremljal maraton treh src in ovekovečil na stotine fotografij.

 Dani Mauko leta 1983

Dani Mauko se s fotografijo ukvarja že od leta 1962, resneje od leta 1976, ko je bil v Kanadi. Od prvih začetkov sodeluje pri organizaciji Maratonov treh src, njegova fotografija in maraton treh src sta tesno povezana od samih začetkov do danes. Je član Društva športnih novinarjev Slovenije, leta 1986 je imel svojo prvo samostojno razstavo fotografij Moji Radenci in vrsto skupinskih razstav v okviru Foto kluba iz Murske Sobote. S fotografijo sodeluje tudi na mednarodnih natečajih, kjer je sprejel že čez 200 uvrstitev- sprejetih del in tudi nekaj pohval in diplom. Pred leti je od Fotografske zveze Slovenije sprejel naziv Fotograf 2, znanje fotografije pa izpopolnjuje tudi s pomočjo številne strokovne literature. Za svoje delo, ki je v glavnem ljubiteljsko, je prejel že mnoga priznanja, med njimi bronasto in srebrno Bloudkovo priznanje nekdanje skupne občine Gornja Radgona, bronasti red Športne unije Slovenije, največ mu pomenijo priznanja, ki jih je dobil za svoje delo v Maratonu treh src.

 Boštjan Gerlec, Sašo Zidar, Milan Hojnik, Feri Horvat, Dani Mauko in Martin Sreš

Prireditve ob odprtju razstave so se udeležili mnogi znani sodelavci maratona. Med njimi so bili Feri Horvat, eden izmed ustanoviteljev maratona, Martin Sreš dolgoletni predsednik MTS, Sašo Zidar predsednik, ki je nasledil Martina Sreša, sedanji predsednik Boštjen Gerlec in Milan Hojnik, dolgoletni šef marketinga Radenske in bivši direktor Radenske.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...



 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.