https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Akcijske urice na OŠ Bakovci

21.05.2015 ob 7:05  

Na matični OŠ Bakovci in njeni podružnični šoli v Dokležovju so učenci skupaj z mentorji izvedli t. i. »akcijske urice«, s katerimi so želeli sporočiti, da še vedno imajo radi Zemljo in da jo je potrebno čuvati.


 

V okviru akcijskih uric so izvedli več aktivnosti, ki so se dotikale različnih tematskih področij. Tako so učenci prvega razreda pod vodstvom učiteljice zasadili in posejali različne vrste zelišč. Učenci drugega razreda so izdelali vetrnice in jih tudi preizkusili na šolski stezi. Učenci podružnične šole so se podali na raziskovanje okolja in pod budnim očesom mentorjev prisluhnili smo ptičjemu petju, regljanju žab, duhali pomladno cvetje in bližnji gozd, opazovali barve neba, zemlje, rastlin, čutili mehkobo listja in grobost gramozne poti.

Učenci tretjega razreda so samostojno pripravili in pobarvali odpadne koše, v četrtem razredu pa so raziskovali čebeljo družino, medonosne rastline in posejali semena facelije pred učni čebelnjak. Na šolskem vrtu so deklice petega in šestega razreda zasadile sivko in posejale semena rdeče pese ter okrasne sončnice. Na predmetni stopnji so posadili murvo in lipo, prav tako so se preizkusili v kvizu znanja z različnimi vprašanji na temo Zemlja.

 

Da bi bolje spoznali Zemljo in njeno postavitev v vesolju, so učenci pod mentorstvom ponazorili planete v vesolju v zmanjšanem merilu, v dolžini 64 m. Nikakor pa niso pozabili na zdravje in gibanje, saj so jih mentorji z različnimi aktivnostmi spodbujali k gibanju za zdrav razvoj in življenje. Svetovni dan Zemlje je tako bil obeležen z različnimi aktivnostmi, ki so učence spodbudile k razmišljanju, kamor je spadalo tudi raziskovanje številnih koristnih informacij, povezanih z nastajanjem odpadkov in možnostjo recikliranja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.