https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Natur premium piščančja reja v Borecih

20.05.2015 ob 13:00  

Včeraj, 19.5., je Perutnina Ptuj v Borecih predstavila novo  izdelčno linijo svoje blagovne znamke. Poimenovali so jo Natur premium. V izhodišču predstavlja novo generacijo okolju in živalim prijazne vzreje piščancev in s tem povezano nadgradnjo kakovosti perutninskega mesa in živil.


»V bistvu gre za izpopolnitev naše filozofije, da kar največ naravnih lastnosti v naravnem okolju vzrejenih piščancev, pripeljemo do končnega izbora potrošnikov in njihovih kulinaričnih kreacij. Seveda s pomočjo najnovejše tehnologije za obdelavo perutninskega mesa,« je izpostavil dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj.

»Kot vodilni koncern na področju perutninskega mesa in živil smo v Evropi vzpostavili pogoje za vzrejo, pripravo in prodajo natur premium izdelčno linijo blagovne znamke Perutnina Ptuj,« je na novinarski konferenci izpostavil dr. Roman Glaser. Ponovil je, da je tovrstno nadgradnjo ohranjanja naravnih lastnosti vzrejenih kakovosti do dokončnega živila, pravzaprav spodbudil Perutninin švicarski partner, oziroma kupec. »Kar je dobro za najbolj razviti trg in potrošnikovo osveščenost v Švici, je zagotovo dobro tudi za vse druge ciljne trge. Zato smo pogumno stopili v projekt in izpopolnitev posameznih tehnoloških postopkov, začenši z adaptacijo vzrejnih farm pri kooperantih v naravnem okolju. Brojlerjem smo dali priložnost poudarjenega sonaravnega bivanja z večjimi površinami za gibanje na prostem. To je izhodišče za velik napredek tako na področju vsestranske prehranske kakovosti Perutninih živil, kakor tudi na področju dobrobiti živali, ekologije in okoljske politike sploh,« je izpostavil dr. Roman Glaser in dodal, da je vzreja perutninskih živil pravzaprav  okoljsko najbolj prijazna oblika priprave hrane.

Na novinarski konferenci, so sodelavci Perutnine Ptuj pravzaprav prvič javnosti predstavili natur premium skupino živil, ki bo začela zapolnjevati trgovinske police še v tem tednu. Milena Valant Majcen, direktorica žive proizvodnje Perutnina Ptuj, je podrobno predstavila tehnološke značilnosti novega vzrejnega kroga, medtem ko je Andrej Tkalec, direktor perutninske zadruge Ptuj, novinarjem v Borecih razkazal tudi vzrejne farme, ki zagotavljajo pogoje za novi način vzreje piščancev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2015 ob 20:30 kurjitat gost

      smrdi čist isto..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2015 ob 21:32 zverina gost

      Življenje jim je res trpljenje, mij Zverine pa jih še te slastno žremo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.