https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Močno deževje povzročilo številne nevšečnosti v Pomurju

23.05.2015 ob 12:00  

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Močno deževje v noči iz petka na soboto je  v Pomurju spet povzročilo nevšečnosti.


Stanje na terenu, je kljub večji količini dežja, še vedno normalno. Pozna se, da so po katastrofi, ki je Pomurje doletela lani septembra, očistili večino jarkov in druge zadrževalnike vode.

Zalite številne kleti v Pomurju

Obilno deževje in močan veter sta v Pomurju povzročila številne nevšečnosti: v Rogaševcih, v Doljnih Slavičih v občini Grad, v Puconcih in v Moravskih Toplicah med naseljema Sebeborci in Andrejci je podrlo drevo na cestišče; v Dobrovniku so gasilci očistili prepust in s tem sprostili pretok vode, ki je ogrožala stanovanjsko hišo; v Beltincih je poplavilo kletne prostore župnišča; kletne prostore stanovanjskih hiš je voda zalila na Cvenu, v Apačah, v Spodnji Ščavnici, v naselju Boračeva, v naselju Hrastje Mota, v Radencih, v Križevcih; meteorna voda je zalila tudi kletne prostore gostinskega lokala v Mali Nedelji, kletne prostore stanovanjske hiše in gasilskega doma v Radoslavcih; v Ljutomeru je meteorna voda zalila dovozne poti in spodnje prostore v trgovskih centrih Lidl in Mercator tehnika, ter kletne prostore stanovanjskega bloka; ponoči je voda zalila tudi cesto v naselju Cezanjevci in cesto v Lastomercih.


Ščavnica prerasla opozorilni pretok

Reke Ščavnica je presegla opozorilni pretok in se razliva, opozarjajo na Agenciji RS za okolje in prostor (ARSO).  Reke na teh območjih lahko danes tekom dneva ponovno narastejo in se razlijejo v manjšem obsegu. Proti večeru bodo večinoma že pričele upadati.

Reka Mura bo danes popoldne presegla opozorilni pretok in pričela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov. V nedeljo zvečer bo dosegla pretok okrog 900 m3/s in pričela upadati.

Foto: www.arso.gov.si

 

Napovedi za naprej

Danes bo oblačno, padavin bo vse manj, v noči na nedeljo pa bodo ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16.. Popoldne bodo nastale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo še pihal severni veter.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2015 ob 18:33 gost

      V občini Beltinci je že zalitih preko 50 kleti največ v vasi Bratonci. Župan Milan Kerman ni od lanskoletnih velikih poplav naredil nič - zgovarja se na le vlado, ima pa čas in denar, da prireja politično vseslovensko zborovanje NSi. Njegov kolega župan Dobrovnika Marjan Kardinal, je vodotoke uredil že lani, tako da lahko prebivalci Dobrovnika sedaj mirno spijo. Župani se enkrat že morajo zavedati, da je njihova prva skrb komunala občine (komuna = občina), ne pa "kmečko politikanstvo". in stankarske gostije.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2015 ob 22:47 büjraš gost

      - ( 18:33 ) Je jouči sami ste si zvolili župana in prav vam je .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2015 ob 22:48 krofaš gost

      Pazite ka bojlera ne odnese voda .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2015 ob 22:53 gost gost

      tudi v polani je cestišče pod vodo. šerif ima vse pod kontrolo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2015 ob 2:22 gost gost

      eh, vej pa jevšek obečo ka več nede poplav. Zdaj pa te to

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2015 ob 10:50 faflek gost

      Tou su drekaši , ka se NE RAZMIJO v dolžnosti in NE IZPOLNJUJEJO obljub, kiso si jih zadali na predvolitvenih shodih !!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.05.2015 ob 23:30 gost

      Kaj so napravili v Puconcaj, ge je tudi bilo večkrat poplavlleno.NIČ ...ČaKAJO NOVE POPLAVE.NAJ IDEJO V DOBROVNIK PITAT KAK SE LEJKO UREDI:

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.