https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Tadej Apatič: Raje v tujino kot v Maribor

10.1.2011  

23-letni Beltinčan Tadej Apatič je v Domžalah pred šestimi leti pristal po spletu neobičajnih okoliščin, ko je razpadla prvoligaška Mura, danes pa je eden od nosilcev igre rumeno-modrih, ki so za Mariborom uvrščeni na drugem mestu. 

Leta 1987 rojeni Tadej Apatič je v prvoligaški druščini debitiral 13. maja 2006 v Črnomlju proti Beli Krajini, do danes pa je v dresu Domžal zbral že 103 nastope. »Lahko bi rekel, da je za mano dokaj dobra sezona, po drugi strani ena uspešnejših v domžalskem klubu, seveda če gledam moje igre. Vedel sem, da bo slej ko prej prišlo do tega, da bom moral na sebe vzeti čimveč odgovornosti v igri tako igralcev kot tudi samega moštva. Moram reči, da mi je to dokaj dobro uspelo v zadnjem letu. Imamo neko mešanico starejših izkušenih igralcev in mlajših igralcev, vendar tudi ti mladi imajo za sabo kar nekaj tekem in posledično so tudi rezultati taki kot so,« pravi Apatič.

Foto: siol.net

Želi si v tujino in v reprezentaco

V tej sezoni je Apatič odigral vseh šestnajst tekem od prve do devetdesete minute, prispeval pa je tudi dva zadetka. Dobre predstave niso ostale neopažene in pojavile so se že govorice, da ga želijo videti v Mariboru, zato smo preverili, koliko je v tem resnice. »Zaenkrat so to samo govorice. Nisem človek, ki bi lahko o prihodnosti govoril z zagotovostjo. Zaenkrat so na prvem mestu Domžale, če pa bi govoril o željah, bi pa seveda najprej izpostavil tujino. Mislim, da sem s temi izkušnjami, ki sem jih teh letih pridobi v Domžalah pripravljen za korak naprej,« pojasnjuje Apatič, ki si tako kot vsak nogometaš želi prebiti v reprezentanco. »Verjamem, da če bom nadaljeval s takimi igrami, da bo tudi do tega prišlo in po tihem upam, da že zelo kmalu,« dodaja Apatič.

Stiki z Barcelono na osebni ravni

Njegov talent, ki je nedvomno ima, je konec leta 2006 preverjala slovita Barcelona, kjer se je štirinajst dni mudil na preizkušnji. Takrat je 19-letni Apatič opravil dva treninga in odigral eno srečanje za drugo moštvo Barcelone, čeprav do prestopa v Katalonijo nato ni prišlo, pa je še vedno obdržal nekaj kontaktov. »Obdržal sem kontakte, ampak več ali manj na osebni ravni, zgolj prijateljsko kot pa poslovno. S tem mislim predvsem na očeta od Bojana Krkića, kateri mi je v tistem času, ko sem bil na preizkušnji, zelo pomagal. Ampak vsak kontakt je dober, tako da nikoli ne veš, kaj se lahko v prihodnje iz tega razvije,« pravi Apatič.

Ob stoti tekmi v dresu Domžal (foto: domzalske-novice.si)

Kdo je Tadej Apatič?

Nogomet je začel trenirati pri sedmih letih v rodnih Beltincih, kjer je ostal do 14. leta, ko ga je kot nadarjenega športnika v svoje vrste povabila murskosoboška Mura, za katero je nato igral v kadetski in mladinski selekciji, vmes pa je v Ljubljani obiskoval športno gimnazijo. Poleti leta 2005 je bil pri sedemnajstih letih primoran zaradi razpada Mure sprejeti težko odločitev, kje nadaljevati kariero.

V tistem času je že vadil za mladince Domžal, ki so njegov talent opazile na eni od reprezentančnih tekem, pogodbo pa je mu poleg Domžal ponujala še novoustanovljena Mura 05, ki je nastopala v tretji ligi. Odločil se je prvoligaški klub Domžale, vendar ni šlo vse povsem po načrtih. V igro so se vmešali tudi Beltinci in ga prisilili, da je podpisal za njih in tako so bili opravičeni do odškodnine zanj. Po uspešnem igranju za mladince ga je konec sezone 2005/06 trener Slaviša Stojanovič nagradil in mu ponudil priložnost v članskem moštvu, kar je takrat še ne polnoletni Apatič dobro izkoristil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. okvals
      10.01.2011 ob 20:33 okvals

      NK Maribor ne angažira povprečnih igralcev, tako je bilo do sedaj, torej Apatič..lahko samo pobožno moli k Bogu, da ga Zaho pokliče.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lendavski
      10.01.2011 ob 20:54 lendavski

      Maribor na levi strani nema baš duge vrste, tak da bi komot konkuriral Vilerju tam na levi ali koga majo?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.