https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Medvedja zabava za najmlajše

26.05.2015 ob 7:30  

V VKITŠ Bakovci so v sodelovanju z OŠ Bakovci pripravili prireditev z naslovom Medvedi in medvedki, na kateri so najmlajši spoznali slikanice in pravljice na temo medvedkov, plesali medvedji ples, barvali pobarvanke, risali medvedke in se družili na medvedji zabavi.


Razstavo več kot 200 knjig o medvedkih je pripravila Ana Gorše, knjige je razvrstila pa tematskih sklopih in ocenah oz. vrednotenju Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ki deluje znotraj Mestne knjižnice Ljubljana (MKL), gre za priporočila, ki so staršem v pomoč pri izbiri kakovostne knjige. Otroci so si medvedje knjige z veseljem ogledali in si izbrali najljubšo, nato so zaplesali medvedji ples in preprosto uživali na medvedji zabavi.

Ciciban letos praznuje 70. rojstni dan

Dogodek je le eden izmed mnogih, ki se bodo v letošnjem letu še odvijali po različnih krajih, saj letos slavi Ciciban – najstarejša slovenska revija za otroke. V uredništvu želijo ob Cicibanovem sedemdesetem rojstnem dnevu pokazati malim bralcem čim več Cicibanovih zakladov, zato skupaj s književnim uredništvom Založbe Mladinska knjiga pripravljajo še eno obsežno antologijo pod naslovom Medvedi in medvedki, kjer bo zbranih sedemdeset in še več najboljših pravljic, črtic, pesmi, ugank, stripov … o medvedih in medvedkih, ki so jih zbrali v sedemdesetih letnikih Cicibana.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.