https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jožica Lukač potrjena za novo ravnateljico OŠ Bakovci

Bakovci, 28.05.2015 ob 8:30  

Vodenje Osnovne šole Bakovci in njene podružnice v Dokležovju z novi šolskim letom prevzema domačinka Jožica Lukač.


 

Svet zavoda Osnovne šole Bakovci je na včerajšnji seji potrdil Jožico Lukač, profesorico slovenskega in nemškega jezika s književnostjo, za novo ravnateljico OŠ Bakovci. Lukačeva bo tako zamenjala dozdajšnjo ravnateljico Vando Sobočan, ki je v zadnjem letu bila vršilka dolžnosti.  

 

(foto: KS Bakovci)

Pozitivno mnenje k imenovanju Lukačeve za ravnateljico je prav tako že pred glasovanjem podal tudi Mestni svet Mestne občine Murska Sobota in Svet staršev.

Kdo je Lukačeva?

Domačinka Jožica Lukač je v šolstvu zaposlena že 19. leto. Do zdaj je bila redno zaposlena na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, poleg tega je vključena v številne mednarodne projekte, prav tako je vodja programskega učiteljskega zbora za poklicno in poklicno-tehniško izobraževanje, že več let je bila vodja aktiva in je ena izmed vodilnih pri promociji šole. Z Osnovno šolo Bakovci je tesno povezana, saj je bila nekoč tudi sama njena učenka, prav tako je na šoli opravljala prakso.

Šest glasov podpore

Izbrana kandidatka, Jožica Lukač, izpolnjuje vse pogoje v skladu s petim odstavkom 53. člena ZOFVI, imenovana bo za mandatno obdobje petih let. Pri glasovanju članov Sveta zavoda OŠ Bakovci je dobila 6 glasov podpore. Za mesto ravnateljice so se v obeh razpisih, prvi je bil objavljen lani, potegovale tri kandidatke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija