https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek in Celec podpisala pogodbo o upravljanju RIS Dvorca Rakičan

Rakičan, 29.05.2015 ob 9:00  

Pred današnjo otvoritvijo novih pridobitev RIS Dvorca Rakičan sta včeraj v Rakičanu podpisala župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in direktor RIS Dvorec Rakičan mag. Robert Celec pogodbo o prenosu nepremičnega in premičnega premoženja MO Murska Sobota v upravljanje RIS Dvorcu Rakičan.  

 

Po besedah Celca delajo na tem, da bo dvorec dobro obiskan. Veseli ga, da so jim izkazali zaupanje pri upravljanju te nepremičnine. Urejati so začeli tudi galerijo, ki ji bodo kmalu dodali še vsebino. Ne bodo pa pozabili in zanemarjali raziskovalno - izobraževalne dejavnosti.

Po besedah župana Jevška je rakičanski dvorec lep primer, koliko časa je potrebno za ponovno vzpostavitev dobre zgodbe, ki je bila »zrušena«. Pred leti je tudi sam s hčerko pogosto kolesaril do rakičanskega dvorca. Veseli ga novo otroško igrišče in gostinski del s teraso. Grad Rakičan je po njegovih besedah zaživel po zaslugi direktorja Celca in RIS Dvorca Rakičan.

Nove pridobitve dvorca Rakičan bodo danes popoldne obeležili z odprtjem galerije ter razstave akademske slikarke Natalije Šeruge in udeležencev njene slikarske šole. Z delovanjem bo pričel tudi Konjeniški center Dvorec Rakičan. MO Murska Sobota in KS Rakičan pa sta z novimi igrali popestrili grajski park za najmlajše. Dogodek bodo popestrili s koncertom duo Maraaya, ansambla Horizont in nastopom tolkalne skupina Glasbene šole Beltinci Beat Chasers.

    Fotogalerija