https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurec Vito najboljši študent mariborske univerze

30.05.2015 ob 7:00  

Univerza v Mariboru je Vitu Šimonki podelila priznanje za najboljšega študenta leta. Vito je najboljši študent fizike, znanstveni raziskovalec in koordinator tutorjev.


Univerza v Mariboru in Elektro Maribor sta tretje leto organizirala razpis za izbor najboljšega študenta mariborske univerze, s katerim sta nagradila najboljše študente za njihovo študijsko odličnost. Na razpis se je prijavilo trinajst študentov, ki še nagrade niso prejeli, so v času študija redno napredovali in so vpisani v najmanj tretji letnik prve študijske stopnje.

Strokovna komisija je ocenila, da je najboljši študent Vito Šimonka, absolvent magistrskega študija fizike na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, ki je prejel denarno nagrado Elektra Maribor v višini 650 evrov.

Od odličnega študenta, raziskovalca, tutorja do polprofesionalnega nogometaša

Vito se poleg svoje študijske odličnosti lahko pohvali tudi z obštudijskimi dejavnostmi, saj je koordinator tutorjev, član Senata UM in član Študentskega sveta UM. Sodeluje tudi pri raznih raziskovalnih projektih na področju biofizike in kompaktnih sistemov, o katerih je objavil več raziskovalnih člankov in s prispevki sodeloval na slovenskih in tujih konferencah.

V prostem času pa je Vito tudi polprofesionalni nogometaš ter nogometni sodnik.

Želja zaposliti se v tujini

Na razpis se je prijavil zaradi radovednosti, kam se umešča kot aktiven študent in raziskovalec, prvega mesta pa ni pričakoval in je bil prijetno presenečen. Njegov prvi cilj je dokončanje magistrske naloge in nadaljevanje na tretji stopnji. Želi si delati v gospodarstvu v tujini.

Vir in foto: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2015 ob 10:37 sila gost

      Vito bodi sila, ki boš vlekla mladi slovenski rod!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2015 ob 16:16 Del R gost

      Misliš, ka je tak "čeden", ka de tou ostano, saj že v članki vse napisano o ton. Pa logično, ka de pa tu delo oz. za koj? Za drobiž praktično, glede na svojo usmeritev, ka de njemi še tau država praktično vse vzela , pa brez kakršnoga koli odnosa/respekta? Pa tau de tak večina nas verjetno napravila, ka stvari nejdejo v pozitivno smer glij, pa kero do ščeli neka doseči, si spravti v življenji. Drugače pa njemi, same pohvale za dosežene uspehe.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.