https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Limonada KVIAZ se nadaljuje: Opozicija vztraja pri svojem, podpira pa "nov" Štihčev predlog

11.01.2011 ob 12:30  

Jutrišnja izredna seja murskosoboškega mestnega sveta zna biti ena izmed najbolj zanimivih v zadnjih letih. Na seji bodo murskosoboški svetniki še v tretje poskušali izglasovati sklep o imenovanju komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ), ki mestnemu svetu predlaga sestavo delovnih teles  in odborov. 

Jutrišnja izredna seja je bila sklicana na pobudo 13-ih svetnikov opozicije (LDS, SDS in SD), ki v obravnavo in sklep predlagajo KVIAZ s po dvema predstavnikoma LDS in SDS ter Modre liste Antona Štihca in s po enim predstavnikom strank SD, Desus in SLS. Župan Štihec predlaga devetčlanski KVIAZ, v katerem bi sedela dva predstavnika njegove Modre liste in LDS ter en predstavnik SDS, SD, DeSUS, SLS in SNS.

Štihec predlagal sklep o upoštevanju volilnih rezultatov pri kadrovskih imenovanjih

V strankah LDS, SDS in SD vztrajajo pri svojem predlogu glede sestave KVIAZ-a, pričakovati je tudi, da svojega stališča ne bo spremenil Štihec. Slednji je na jutrišnjo sejo med drugim uvrstil predlog sklepa o upoštevanju volilnih rezultatov pri kadrovanjih iz pristojnosti mestnega sveta. Po tem sklepu  bo murskosoboški mestni svet pri kadrovskih imenovanjih sprejemal takšna imenovanja, ki bodo s strokovnega vidika kandidatov najoptimalnejša.

»Vsaki politični stranki in listi ter romskemu predstavniku, ki so zastopani v Mestnem svetu, pripada pravica do imenovanja takšnega števila kandidatov za kadrovska imenovanja na Mestnem svetu, ki odraža dosežen rezultat na lokalnih volitvah vsake izmed političnih strank in list ter romskega predstavnika v Mestnem svetu,« med drugim predlaga Štihec, od katerega odgovorov pred jutrišnjo sejo nismo prejeli.

Opozicija predlog Štihca podpira

             

Kot so nam zatrdili predstavniki opozicijskih svetniških skupin, ta predlog podpirajo. Gujt in Celec sta nam povedala, da so takšen sklep ves čas usklajevanj pravzaprav predlagali tudi sami, a ga je župan »preslišal«. Goran Miloševič (SD) pravi, da pri podpori predloga računajo na to, da se bosta 3. in 4. točka dnevnega reda seje združili. »Smiselno se nam zdi, da najprej odločamo o sestavi KVIAZ-a, šele potem pa sprejmemo ta sklep, da se ne bo manipuliralo z njim,« pojasnjuje Miloševič.

Za predsednika KVIAZ-a Dundek in Slavinec

Če bo jutri sprejeta sestava KVIAZ-a, naj bi se za predsedniško mesto te komisije potegovala dr. Mitja Slavinec (LDS) in Tomaž Dundek (Modra lista Antona Štihca). 

Preberite tudi:

- Opozicija zapustila sejo in bo zahtevala sklic izredne seje

- Kdo bo popustil pri KVIAZ-u: Župan ali opozicija?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. nina85
      11.01.2011 ob 12:56 nina85

      Kdo pa sploh je ta Dundek? Kaj je po izobrazbi, kaj počne... Jaz prvič slišim za njega?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      11.01.2011 ob 13:16 PREKMUREC

      Po tem sklepu bo murskosoboški mestni svet pri kadrovskih imenovanjih sprejemal takšna imenovanja, ki bodo s strokovnega vidika kandidatov najoptimalnejša. Kateri od teh dveh je optimalnejši? Ponesrečena in smejšna formulacija. Rejsan limonada.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Sunce
      11.01.2011 ob 17:12 Sunce

      Politični bikseri zmenite se že enkrat, ka se delate norca z ljudi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. sabotaza
      11.01.2011 ob 18:35 sabotaza

      Ka što je dundek Nina85? Ti lekar sploj ne veš kje živiš! Ka ma veze izobrazba? Nešterni keri so bole šolani,so bole nori! Štihec ne popusti! Daj jim vetra! Mamo mag. pa si poglednite njegovo izražanje! Za posrati,tak ka da ga gledan, da guči se poleg tak smejen,ka me želodec zača boleti! Ka vse na sveti hodi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. sabotaza
      11.01.2011 ob 21:10 sabotaza

      Ka je pahor,ka se buniš? San te razpizdo geli? Kakšne papere pa te nucaš za dva stavka na seji? Tou bi še deca znali povedati,ka je prav,pa ka je nej ali? Kakšno šolo pa je te TITO mel pa je vodo celo jugoslavijo? Pa še tou,kakšna direktorska mesta? Pa tou ste si že vse raztalali med sebo(sd,lds,sds). Znaš kak bi mogli napraviti? Tak,ka bi direktorski mandat bil 2 leti nej 4 leta,te bi bar vsi svetniki (sd,lds,sds) prišli na vrsto.Za vas je g.Casar mali Tito! Nej čudno kama pela ta vaša zvišanost-v propad!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. sabotaza
      11.01.2011 ob 21:16 sabotaza

      Pa še tou pahor,ka ste se pa te včili v toj komunistični šoli? Kak kradnoti,pa drek mejšati!! Pa če si nej za mene te te nega! Zdaj je demokracija! Ne veš toga,pa si tak izobraženi! Vidiš kak san prle pravo,nej je pomembna izobrazba ,ampak iznajdljivost!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. lulek
      11.01.2011 ob 22:02 lulek

      Sabotaža dober si! Vsaka čast čestitan ti za pravične izjave! Bar nešče ka zna o kon se ide! Ges mislin Pahor ka se s vse strinjaš z sabotazo,samo ne vupleš pred drugimi priznati! Vsi se kdaj pa kdaj zmotimo,tudi ti Pahor! Of minister je tudi odstopo ka si je preveč spil,tudi ti bi lejko Pahor prizno pa odstopo! Pa glede šole,tudi drugi so študerali ne ven kelko let pa so doštuderali! Ma čas, tou ne pomeni ka je nori! Pogledni Celeca kelko je star pa zdaj kumaj magisterij dela! Pa če primerjamo izjave Celeca in Dundeka mislin PAHOR daj povej po pravici ka je Dundek dosta bolkši. Enouk je Celec enomi starejšemu moškemu pravo,ka ga naj zove g.magister Celec. Mislin, daj ka je nej tou preseravanje! Zato pa je tu na volitvaj sramotno spadno! Telko o izobraženih!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. sabotaza
      11.01.2011 ob 22:31 sabotaza

      Fala lulek! Tak je ka je prav je prav! Pahor kak si pa ti prišo do službe,ti že znaš! Vem da se pričakuje izobrazba,pa si vido ka vse sedi za direktorskimi stolčki? Za kozlat,telko o izobrazbi. Intelektualno širino pa gvušno ne dobiš z študijom,ampak z prakso in življenjem nasploh! Ne ven zakoj si fauš Škorjanci,Dundeki,Casari? Zato ka nemajo takšne izobrazbe kak ti,samo pa imajo bonton večji kak ti! Kak san ti pravo ZNAJDI SE! Poznan eno par takšnih ka nemajo izobrazbe pa bolkše služijo kak ti! Pa spet ZNAJDI SE! Pa ti si verjetno tudi koga zaposlo prek vez ali nej,to je skoz bilo,pa de! Zakoj pa si šel v politiko,če nej zaradi tega! Pa naj je ta ruskinja opasna, ona mogoče bolkše žive kak ti! Pitaj se ka ti delaš vse ka bi prišo do cilja ki si si ga zastavo! Pa še zadnjič ti poven,da ti ki so svetniki z manj izobrazbe kot ti so jih izvolili volilci,zato imajo vso pravico kot Vi izobraženi! Takšni z manj izobrazbe so vas volili,zato se ne delajPahor norca iz preprostih ljudi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. sabotaza
      11.01.2011 ob 22:53 sabotaza

      Pahor nega tu nika osebnoga! Niti eden san nej! Ti si pa gvušno svetnik! Glede IQ so povedali volilci,što ga je mel največ! Ne glede na vutro moje mnenje ostaja isto! Čemeren san na vas ka svoje tirate! Gledajte po pravici,komi pripada največ mest,to so odločili volilci!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. lepi
      12.01.2011 ob 11:33 lepi

      @sabotaza in lulek hitro daj še en nik naprave pa piše še pod tretjen :) Mislen ka je tu resno malo preveč osebnih emocij notre :D Tau si mogauče ti Dundek? :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.