https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Ušel policistoma in se zaklenil v bratovo hišo

11.01.2011 ob 15:12  

Patrulja Policijske postaje Ljutomer, v kateri sta bila policist in policistka, je minulo nedeljo opravljala  kontrolo cestnega prometa  v naselju Moravci v Slovenskih goricah in pri tem naletela na beg voznika, ki se je zaklenil v hišo. 

Policista sta v večernih urah z rdečo lučjo zaustavljala voznika osebnega avtomobila, a voznik znaka policistov ni upošteval, ampak  je avtomobil približno 20 metrov  pred policijsko patruljo zaustavil in nato zapeljal vzvratno v nepregledni ovinek. Po približno 60 metrih vzvratne vožnje je izstopil iz avtomobila in se napotil v smeri ene od hiš.

Ukaza policistov ni upošteval

Policista sta pobeglemu vozniku sledila. Dohitela sta ga pred dvoriščem navedene hiše, kjer sta ga seznanila s kršitvijo in od njega na vpogled zahtevala osebne dokumente in dokumente o vozilu. 

Voznik ukaza policistov ni upošteval in se je mimo policistov napotil na dvorišče. V postopek sta se vpletla še moški in ženska, ki sta bila tedaj pred hišo in preprečila izvedbo uradnega dejanja. Vsi trije so stekli v hišo in  in zaklenili vrata. V hiši so ugasnili vse luči, na ukaze policistov, naj odprejo in omogočijo izvršitev uradne naloge policije,  pa se niso odzivali. 

Zaklenili so se v bratovo hišo

Z naknadnim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osebni avtomobil vozil 63- letni voznik, ki živi v okolici Juršincev, v hiši, v katero so se zatekli, pa živi njegov brat. Zoper pobeglega voznika bodo policisti ukrepali zaradi kršitve določil iz  zakona o varnosti cestnega prometa in kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.   

Zoper 72-letnega osumljenca, ki je preprečil izvršitev uradnega dejanja, bo podana kazenska ovadba  zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ukrepali pa bodo tudi zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.