https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dvorcu Rakičan je zaživela zanimiva galerija

11.06.2015 ob 13:00  

V sklopu Dvorca Rakičan je poleg kavarne in konjeniškega centra zaživela še zanimiva galerija. Do konca julija si lahko ogledate razstavo Natalije Šeruga Cinis Cinereum (Pepel pepela). Galerija Dvorec Rakičan nudi umetnikom prostor, kjer lahko svoja dela predstavijo širši javnosti.

 

V Dvorcu Rakičan so poseben prostor namenili tudi umetnosti.  Galerija Dvorec Rakičan, ki se nahaja v medprostoru med prvim in drugim nadstropjem gradu, je namenjena sodobni umetniški produkciji domačih in tujih avtorjev. S svojo »surovostjo in robustnostjo« ustvarja prav posebno vzdušje. Ogled galerije je brezplačen.

Prva razstava, ki jo gostijo v sklopu galerije je  slikarska razstava Cinis Cinereum avtorice Natalije Šeruga. Avtorica je več kot desetletje prepoznavna po samosvojem slikarskem nosilcu. Njeno slikarsko platno je z vidnimi šivi prišito na kovinski nosilec. Njene slike zato marsikoga spominjajo na razpete živalske kože ali krila. Zanjo so takšna platna predpogoj nadaljnjega slikarskega dela. Šerugova s samosvojim slikarskim stilom raziskuje minulo, razpad in razkroj kot pogoj začetka. S slikarskim postopkom tako vstopa v večni krog življenja.

Cinis Cinereum, Pepel pepela

Do 1. julija 2015 si lahko ogledate razstavo Cinis Cinereum.

»Črne meglice so naselile njeno telo, tam so nastale in tam se začela združitev med zemljo in vodo in tam se je začel pepel. Ta pepel ne bi smeli podcenjevati, po alkimistu Morienusu, je pepel diadem kralja.« (Donum Dei, 17.st.; Alexander Roob, The Hermetic museum, Alchemy & Mysticism, p. 445). 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija