https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Družba Boxmark Leather svojo proizvodnjo širi v nekdanje prostore Mure

04.06.2015 ob 7:05  

Družba Boxmark Leather bo vsaj za pol leta najela del prostorov propadle Mure v Murski Soboti in s tem vsaj začasno zaposlili od sto do 150 novih delavcev.


Družba Boxmark Leather trenutno zaposluje okoli 2000 ljudi, ukvarjajo pa se  s šivanjem za avtomobilsko, letalsko in ladijsko industrijo, poroča STA.

Po besedah direktorja podjetja Marjana Trobiša jim je uspelo pridobiti nov večji posel v avtomobilski industriji, za katerega bodo potrebovali dodatno delovno silo. Pri Boxmarku pričakujejo,da bodo že sredi junija postopno zagnali stroje, jeseni pa se bodo odločili, kako naprej. S stečajnim upraviteljem Mure pa so se tudi že dogovorili o začasnem najemu prostorov.

Boxmark proizvodnjo pred dvema letoma vzpostavil tudi v Otiškem vrhu, kjer so delo dobile nekdanje delavke propadlega Preventa. Tudi tam so sprva napovedovali, da imajo delo za pol leta, kljub temu pa obrat uspešno posluje še danes.

Foto: erevija.com

Boxmark je lani obseg prodaje povečal za 14 odstotkov in ustvaril 131 milijonov evrov prihodkov. Dobiček pa je zaradi številnih investicij bil nekaj nižji in je v letu 2014 znašal 2,5 milijona evrov. Kar pet milijonov evrov so namenili dodatnemu internemu razvoju za njihovo patentirano usnje, katerega prodajo zadnja leta širijo na številne nove trge.

V letošnjem letu načrtujejo nadaljnji dvig prihodkov za okoli deset odstotkov. Že v prvem četrtletju so dosežek iz enakega obdobja lani presegli za osem odstotkov. Za investicije bodo letos namenili okoli deset milijonov. Od tega bodo sedem milijonov evrov vložili v novo halo, tri milijone pa v delno tehnološko obnovo strojnega parka.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2015 ob 12:58 Goričanec gost

      tujci nam morajo pokazati kako se dela, sram naj bo tiste ki so obljubljali delavcem Mure in vsem drugim brezposelnim gradove v oblakih, sebi pa basali denar v žepe. pa še nekaj; če nebi bilo Boxmarka, bi marsikateri Prekmurec prekleto na tanko kakal

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2015 ob 14:19 NEJEDEC gost

        Riti so nam že skoraj skup zarasle, tako da bomo sedaj pravi GOSPODJE, s kakanjem se več ne bomo ukvarjali. Kaj pa vaše riti, ki dobrote nenasitno žrete, lepe kakslile kakakjo?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2015 ob 12:14 žuč gost

      Plača de verjetno tam negdi 570---620 € več tak nede rintali pa do kak sužnji Avstrijci so kak židje teraj,teraj šnel ,šnel airbeit

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.