https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Upokojeni policist Jože Osterc polepšal stene stavbe PU Murska Sobota

04.06.2015 ob 9:30  

Stavba Policijske uprave Murska Sobota bo letošnji praznik policije, sredi junija, dočakala bistveno polepšana. Zlasti bo to vidno z zunanje strani, kjer se nahajajo garaže za službena vozila.

Direktor uprave, mag. Damir Ivančič si je namreč omislil, da bi tudi zunanjost stavbe nekoliko spremenili, jo polepšali in tako približali državljanom. Zato je k sodelovanju povabil upokojenega policista Jožeta Osterca, ki se je pozitivno odzval na povabilo, saj je že desetletja prav slikanje njegova velika ljubezen in njegove umetnine, poleg številnih domov, po Sloveniji in tujini, krasi mnoga pročelja javnih in zasebnih objektov.

Sedaj pa bo njegov izdelek krasil tudi zgradbo, kjer je Juš, kot mu pravijo prijatelji, dočakal zasluženo pokojnino in tako ima še več časa za slikanje.

Sam pravi, da se tudi policija mora počasi modernizirati in ne vseskozi ostati v nekakšnih enoličnih stavbah. „Zato sem takoj podprl direktorja PU Murska Sobota, Damirja Ivančiča, ki pozitivno razmišlja. Ta garažna stena je že bila v razpadajočem stanju in je bilo potrebno vse urediti, da ne bi omet dokončno odpadel. Zato je mene, kot nekdanjega policisti povabil, da bi naslikal kakšen primeren motiv, kar sem z veseljem sprejel. Odločil sem se za sliko, ki potrjuje, da so policisti v službi državljanov, torej človeka. Zato slika pokaže nekaj vsakdanjega, torej policisti so skupaj z ljudmi. Gre za dogajanje na neki ulici, kjer ljudje različnih starosti gredo za svojimi opravili, policisti pa jim s svojo prisotnostjo pomagajo. Tako se hkrati parček ima rad, starejša gospa pelje svojega štirinožnega prijatelja na sprehod, nek podjetnik telefonira, oče pelje sina v šolo. Torej vse to se odvija na ulici in verjamem, da bodo ljudje, ki si bodo motiv ogledali vse skupaj pozitivno ocenili“, je razložil upokojeni policist in likovni umetnik Jože Osterc, ki je za poslikavo stene velikosti približno 40 kvadratnih metrov, porabil približno pet delovnih dni. Pri tem mu je pomagal le vzdrževalec na PU Murska Sobota.

Spoštujem poklic policista in ker sem imel čast, da sem kot policist dočakal pokojnino, sem čutil tudi obvezo, da malo pomagam svojim bivšim kolegom in sodelavcem“, je dodal Juš Osterc.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2015 ob 12:53 Ledavčar gost

      ... bravo JUŠ samo tak naprej, dobro malaj, bodi dobrega zdravja pa tü pa tam "zakurblauš svojega ljubljenčka, še nekaj, mogoče pa bi lahko spremenil in polepšal steno s fasado na uničenem MMP Kuzma - sram naj jih bo kako so ga zapustili in lepa slika za tujca ko pride v Slovenijo...

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2015 ob 14:48 gost

      Što je tej Ivačič, pardon Ivanćić?

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.06.2015 ob 18:50 gost

      V javni upravi si lejko direktor zmisli in da prebarvati državne objekte kak si sprdne.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.06.2015 ob 19:12 gost

      Znan je plačo on, samo tau dvomen, ka je dosten drujgen privat majstron nej plačo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.06.2015 ob 19:16 Sss gost

      Ja ka pa si naj zacne tak mlade, pa telko lejt ze v penziji clovek??!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.06.2015 ob 22:46 gost

      LOL direktorček naroči LOL policaje naj LOL novinar objavi LOL informacijo za javnost.. bolano..

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.06.2015 ob 8:35 gost

      Moj poklon gospod Osterc. Samo zaradi te fasade bom prišla v M.Soboto, ker je vredna , da jo vidim v živo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.06.2015 ob 9:43 gost

      Moj poklon tudi vam gospa, katera boste samo zaradi fasade prišla v M.Soboto in ničesar drugega.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.