https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 70 let predšolske vzgoje v Ljutomeru

Ljutomer, 06.06.2015 ob 13:00  

Danes, 6.6.2015, so v Športni dvorani ŠIC Ljutomer svečano obeležili visok in častitljiv jubilej, 70 – letnico predšolske vzgoje v Ljutomeru. 

 

Na prireditvi je v uvodnem nagovoru zbrane najprej pozdravila ravnateljica vrtca Ljutomer Marija Pušenjak in med drugim povedala, da se je predšolska vzgoja v Ljutomeru pričela leta 1945 na Titovem trgu, sedanjem Glavnem trgu, z 22. malčki. Naslednje leto je šola odstopila eno učilnico, nato pa je bil nekaj let vrtec v Ljutomeru v prostorih kjer je danes Zavod za šport in kulturo. Od leta 1973 je vrtec na sedanji lokaciji, na Fulneški ulici v Ljutomeru.

Današnjega praznovanja se je udeležilo veliko gostov, med katerimi so bili tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, ljutomerski podžupan Janko Špindler, v.d. Direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolo na MIZŠ, mag. Gregor Mohorčič, poslanec mag. Aleksander Kavčič, direktorica OE Zavoda za šolstvo RS Irena Kumer, častni občan občine Ljutomer Miro Steržaj in številni drugi.

Za pester kulturni program na prireditvi so poskrbeli otroci 9 skupin vrtca Ljutomer in Gresovščak, ter pevskega zbora Glasbene šole Ljutomer, povezovalca programa Mateja Štabuc Šumak in Branko Hrga, ter Godba na pihala KUD Ivan Kaučič Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2015 ob 12:51 filozof gost

      Nekoč so že stari Grki vedeli, da komaj po 50 letu človek postane dovolj moder za voditelja. Prej mora veliko študirati. Predvsem matematiko. Zato je pravnica, ki še 40 ni imela zelo slaba izbira. Ženske so znane tudi po svoji maščevalnosti. Iz tega razloga sploh ne bi smela na ta položaj. Nikoli.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.