https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Minister za infrastrukturo simbolično odprl podvoz v Ljutomeru

Ljutomer, 09.06.2015 ob 7:00  

Včeraj, 8.6.2015, je v Ljutomeru potekala otvoritev podvoza na Jeruzalemski cesti.


Za ta namen je Ljutomer obiskal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in z odstranitvijo simbolične ovire podvoz odprl za ves promet.  

Simbolične otvoritve so se udeležili: poslanec mag. Aleksander Kavčič, ljutomerski podžupan Janko Špindler, direktor občinske uprave Tomislav Zrinski, podpredsednica LO SMC Ljutomer Sara Karba in drugi.

Poslanec Kavčič je ministra Gašperšiča opozoril na:

-         nujno potrebno sanacijo ceste in izgradnjo pločnika ob cesti Razkrižje - Gibina, saj gre za zelo prometno cesto ob kateri poteka šolska pot;

-        in na potrebno obvoznico v Ljutomeru, saj je Ljutomer kljub nadvozu in podvozu še vedno preobremenjen s prometom skozi mesto.

Z ministrom sta se dogovorila, da se naj zberejo predlogi za urejanje kritičnih točk v infrastrukturi v vseh štirih občinah in se mu posredujejo. Na Kavčičevo vprašanje, kdaj bo zaključena elektrifikacije železniške proge, pa je minister odgovoril, da najkasneje do konca tega leta.

Gradnja podvoza je potekala od lanskega maja v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah. Od začetka gradnje pa do zdaj je promet pri podvozu potekal izmenično enostransko.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2015 ob 14:08 ščuka gost

      Karbova pa je vski mesec v drugi stranki.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2015 ob 16:43 mag.srebrna medalja gost

      http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/04/molceci_poslanci.aspx

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2015 ob 18:13 bruh gost

      končno... četudik obvoznica nan še pa fali! Ščuka ti se rejši pa svojega plitkega bereka drži, al to o svoji poglavarici (ki je ne smemo imenuvati) gučiš, ka tebe kon struga ne odnese opet?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2015 ob 18:44 gospod gost

      Direkt rokavice je nuca ka je tote znak prestava...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2015 ob 20:53 gost gost

      No ja, Karbova formalno ni bila še v nobeni stranki, za razliko od tistih, ki ji najbolj nasprotujejo in so v svoji kratki politični karieri zamenjali že par strank. Toliko o oportunizmu.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.06.2015 ob 23:37 Jozek gost

      Najhujši so tisti ki formalno niso blo nigi pa hkrati meli koristi sigi :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.06.2015 ob 5:10 gost gost

      @Jozek Od kere stranke pa je Karbova mela korist?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.06.2015 ob 7:46 Jozek gost

      Od cistar vseh! Kak bi vaci prejsnji mandat zupanja grotala. Ce bi bila v eni nebi tak gladko slo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.06.2015 ob 22:20 Silvo56 gost

      A to zato ker je kücanof pomgrad gradil se je udelezil tude minister??

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.06.2015 ob 10:06 minister gost

      Obvoznica je iluzija in znanstvena fantastika. Ljutomer je premajhen in država nima denarja. Če bo država rekonstruirala uničeno Cesto Slavka Osterca in del ceste v Ulici Rajh Nade, še mogoče dodala prepotrebno krožišče, kjer se ta cesta spoji s Prešernovo cesto čeprav bi bilo krožišče potrebno tudi na drugi strani, bo to že velik dosežek za Ljutomer. Na tak način, da Olga ne sodeluje s političnimi strankami in ne pride zraven, ko je prisoten minister, bo izvedba zelo težka. Gospod Kaučič, vsa čast in hvala, ker ste v Ljutomer pripeljali ministra. Četudi samo zato, da simbolično premakne en stebriček. Bo vsaj vedel, da obstaja tudi Ljutomer, ki ima določene infrastrukturne potrebe.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.06.2015 ob 10:42 bruh gost

      Minister, čuj kak te Ormož lehko ma obvoznico? Mislim ka si jo zasluži tudi Lotmerk! To pa ka Olfga zadnje čase redko kam gre, samo podžupane pošila pa tudi zanimivo.... obenem pa žalostno. Tak nemre delati in prosperirati občino. Treba v LJ tudi iti pa potrkati na vrata, samo ne z odnosom kak je do zej. Če se res dela za občane je treba včasih tudi malo greben spistiti.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.