https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurci odlični na državnem prvenstvu za amaterske kolesarje

10.6.2015  

V nedeljo je v Gabrju pri Novem mestu potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu za amaterske in veteranske kolesarje in kolesarke.


Kolesarji kategorij Amaterji (do 29 let) ter Master A, B, C in D so se pomerili na 73 km dolgi (15 krogov) in razgibani progi (1500 vm), starejši kolesarji in ženske pa so se za naslove državnih prvakov borili na 30 km dolgi progi (6 krogov). 

Najhitrejši med vsemi je bil stari in novi državni prvak med amaterskimi kolesarji Primož Obal iz Šalovec, član Športnega društva TEAM TURBO Tropovci. Primož je prepričljivo slavil in to komaj dva meseca po hudem padcu in poškodbah, ki jih je utrpel na letošnji kolesarski dirki v Tropovcih. Drugo medaljo za Pomurce pa je osvojila Barbara Petovar (TEAM TURBO Tropovci), ki je v kategoriji Ženske A stopila na 3. stopničko.

Ostali Pomurci, vsi člani Športnega društva TEAM TURBO Tropovci, so se uvrstili takole: 

- Master C: Dušan Hajdinjak, 6. mesto (okvara kolesa), Matej Temlin, 8. mesto, Dominik Ketiš, 9. mesto, 

- Master F: Zoran Antolin, 4. mesto, Miran Petovar, 11. mesto, Darko Šek, 13. mesto.

Na prvenstvu je nastopil tudi Dušan Fister, član KK Tropovci, ki pa se ni boril za naslov državnega prvaka med amaterji, saj letos nima tekmovalne licence. Osvojil je 4. mesto. 

Foto: prijavim.se

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.