https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

The Moon Lions – glasbeniki, ki akustično izvajajo alternativno glasbo

11.6.2015  

Člani skupine The Moon Lions so začeli skupno glasbeno pot pred letom in pol. V akustični izvedbi preigravajo novejše pesmi, tako slovenske kakor tuje. V načrtu imajo izdati svoj avtorski komad in izvesti lastne javne nastope.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kdo ste člani skupine?

Ćlani skupine »The Moon Lions« smo:  Mitja Gorza (vokal, kajon), David Ficko (kitara), Mario Horvat (klaviature,kitara) in Tomas Pocak (bas kitara).

Kdaj in kako se je začela vaša skupna glasbena pot?

Naša skupna glasbene pot se je začela pred približno letom in pol nazaj, ko sta Mario in Tomas razmišljala o skupini, ki bi temeljila bolj na akustičnih izvedbah alternativne glasbe. Seveda se je najprej pojavila zamisel, ali se bodo sploh kje v bližini našli zainteresirani glasbeniki za takšno zvrst. Ampak to ni bila ovira, ob skupnem premišlevanju sta  Mario in Tomas najprej vprašala Davida, če bi bil zainteresiran za nekaj novega in David je bil takoj navdušen. Manjkal nam je samo še Mitja, katerega je David tudi navdušil o novem bendu in tako smo začeli z našo skupno glasbeno potjo.

Kako ste se odločili za ime The Moon Lions? Ima kakšen poseben pomen?

Ime je nastalo čist spontano, ko smo na eni izmed vaj razmišljali o imenu skupine. Ob dolgem razmišljanju smo se vsi začeli razgledovati po sobi, če bi kdo mogoče dobil kakšno zanimivo idejo in ideja je takoj prišla. V sobi, kjer imamo vedno vaje sta namreč dva plakata, na enem je polna luna, na drugem pa lev. Vsi smo bili takoj istega mnenja, da bi v povezavi z luno in levom lahko bilo naše ime skupine. Tako je nastalo naše ime skupine »The Moon Lions«.

Na katere inštrumente igrate in kakšno zvrst preigravate?

V skupini imamo naslednje inštrumente: akustična kitara, bas kitara, klaviature ter kajon.

Naša zvrst  je alternativna glasba, vendar je posebnost da jo izvajamo v naši akustični izvedbi. Preigravamo pa bolj novejše pesmi, ki so v tem času najbolj aktualne, poslušane po celem svetu. To pa ne pomeni, da ne igramo tudi slovenskih pesmi.

Kaj pa avtorski komadi?

Seveda delamo tudi na naših avtorskih komadih, ampak še do zdaj žal nismo izdali nobenih avtorskih komadov. Izdali smo edino cover komada »sex on fire«, ki si ga lahko ogledate na YouTubu.

Igrate različne inštrumente. Kako potekajo vaše vaje?

Naše vaje potekajo pri našemu basistu Tomasu, kjer imamo res čudovit prostor za vaje. O terminu vaj se dogovorimo spontano, odvisno od drugih obveznosti vseh članov. Že vnaprej se vedno zmenimo kaj točno bomo na vajajh delali, tako da vsak pripravljen pride na vaje. Vedno si tudi na vajah vzamemo toliko časa, da malo podebatiramo o skupini, kako kakšno zadevo izboljšat. Velika prednost je tudi, da se vsi člani zelo dobro razumemo, kar dodatno vpljiva na pozitivno vzdušje na vajah in hkrati tudi pri samem igranju.

Kdaj in kje se je zgodil vaš prvi koncert, kakšni so bili občutki?

Prvega javnega koncerta še zaenekrat nismo imeli. Smo pa že imeli, tako rečemo, naš privatni »mini koncert«, na katerega smo povabili manjšo skupino prijateljev, katere je zanimalo naše delovanje. Občutki so bili zelo pozitivno, zadovoljstvo je bilo iz obeh strani vidno, tako da smo prepričani, da smo na dobri glasbeni poti.

Kings of Leon - Sex on Fire (The Moon Lions Cover)

Igrate modra tudi na zasebnih zabavah? Kako se razlikujejo omenjene zabave od koncertov?

Zaenkrat še, razen naše same zasebne zabave, nismo igrali. Smo pa vsekakor zainteresirani tudi na takšna povabila. Razlika omenjenih zabav od koncertov je že v številu obiskovalcev. Na privatnih zabavah, kot smo si organizirali mi, se večina med seboj že pozna, ker so povabljeni le izbrani, zato je tudi samo vzdušje drugačno, kot pa vzdušje na koncertu.

Kakšni so vaši načrti na glasbenem področju? Vas bomo lahko kmalu spet videli na odru v Pomurju?

Naši načrti so vsekakor nadaljevati na glasbeni poti, izdati tudi naše lastne avtorske komade, dobiti  čim večjo pozornost poslušalcev za naše akustične izvedbe ter seveda imeti že prve javne nastope, koncerte.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija