https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometni klub Nafta morda v stečaj

Lendava, 13.1.2011  

Situacija v nogometnem klubu Nafta je vse prej kot rožnata. Če se je zdelo, da se bo finančno krizo dalo prebroditi s prisilno poravnavo, pa je vse bolj verjeten scenarij zdaj stečaj. Nogometaši Nafte tako niti ne bodo igrali na tradicionalnem malonogometnem turnirju.

Ker se zgodba okrog podpisa sponzorskih pogodb vleče že precej časa, prisilna poravnava ni več edini možni izhod iz finančnih težav. Tako je predsednik Nafte Igor Magdič sponzorje pozval k podpisu pogodb do te sobote, da bi se vloga za prisilno poravnava naposled lahko vložila v ponedeljek, sicer bo razglašen stečaj kluba.

"Močno upamo in si prizadevamo, da do tega najbolj črnega scenarija ne bo prišlo. Nikakor pa ne želimo podaljševati agonije igralcev, zaposlenih v klubu in navijačev našega kluba. Izvesti prisilno poravnavo in ob tem ne zagotoviti trdnih temeljev za naprej, pa bi pomenilo natanko to. Čas je, da rečemo bobu bob, saj so se vsi razumni roki iztekli," pravi Magdič.

Odpovedali nastop na turnirju

Jutri in v soboto se bo v dvorani Golovec v Celju odvijal tradicionalni malonogometni turnir na odboj All Star, na katerem pa bo samo devet prvoligašev, saj je Nafta odpovedala turnir. Kot pojasnjuje predsednik Magdič je razlog za neudeležbo na turnirju v neinteresu igranja igralcev, ki prav tako ne želijo začeti s pripravimi, dokler se njim ne poplačajo terjatve za dva meseca. Čeprav se je v preteklosti že dogajalo, da so klubi na All Star turnirju sodelovali z močno pomlajenimi kadri, pa se pri Nafti ni zdelo korektno do drugih, če bi nastopili z mladinci.

Za mlade nogometaše bo poskrbljeno

Da pa ni vse tako črno kot zgleda, vsaj za tiste mlajše selekcije, dodajmo, da je včeraj bila podana vloga za registracijo Šole nogometa NK Nafta, ki bo vsem mladim igralcem omogočila nemoten razvoj in nogometno rast neodvisno od situacije v članskem moštvu, saj bo finančno breme mladinskega pogona odslej na plečih lendavske občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prekmurjerepublika
      13.01.2011 ob 17:27 prekmurjerepublika

      nafta je "komaj" 6 leto v prvi ligi pa ji že grozi stečajj. te do pa neka bluzili prek mure, vejpa lepo vas prosen!, najbokša uvrstitev nafte v 1. snl je 6 mesto, in tu se očitno konča.... mislin ka san nej edini keri san mnenja ka mo v naslednjih letaj pa spremljali prvoligaški nogomet, in to nej v lendave, ampak tan, ge ga mamo vsi skup najbole radi, v sobotee!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      13.01.2011 ob 19:44 murazavedno

      se strinjan popolnoma! naj idejo v mađžarsko ligo nej ka serejo tu!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. aaaa
      13.01.2011 ob 22:10 aaaa

      ko nam slabo ide serete. kje ste bili, ko smo bili na prvem mestu? eni in drugi niso nikoli bili uspešni v nogometu tak ka večje razlike med njima ni

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. aaaa
      13.01.2011 ob 22:12 aaaa

      murazavedno... kakšna je to maĐžarska liga? nauči se pravopisa, smešen si :D če si s Pušče ti je oproščeno :D v madžarski ligi bi Mura gole jedla

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. prekmurjerepublika
      13.01.2011 ob 22:30 prekmurjerepublika

      aaaaa......eni in drugi niso nikoli bili uspešni v nogometu. kakšen nevednež pa lejko napiše takše neinteligenten stavek? oproste al mogoče ti je zgodovina nej znana. lejko ti pa poven ka je mura doslej osvojila 3 naslove pokalnega prvaka slovenije (2 v obdobje pred osamosvojitvijo), nafta pa 1 (v obdobje pred osamosvojitvijo). mura je bila 2x državni podprvak v Republiki Sloveniji, nafta pa je više od 6 mesta še nej prišla edino dejstvo, ki govori v prid nafte pa je, da je nastarejši klub v sloveniji tak ka nej blebetati!!! nafta je že rejsan nej bila neven kak uspešna, mura pa je že precej pomenila in še pomeni!!! pa lep pozdrav na mađarsko

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. aaaa
      13.01.2011 ob 22:40 aaaa

      kolikokrat je pa bila v evropski ligi od leta 1991, se pravi ka v RS ? ;))) ti meni nevednež? spičkaj v OŠ nazaj k geografiji, da se bar za Prekmurje nafčiš, za drugo tak nisi sposoben.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. murojebac
      13.01.2011 ob 22:47 murojebac

      MURA IŠČE BOGATEGA...IN NOREGA.... TO VAM JE DOVOLJ JASNO NAPISANO V M.SRAMOTI. TAK DA TIŠINA :D jebem jaz prekmurje republiko.. od česa bi naj obstajala ta t.i. republika? od koruze in pšenice? velki pa bi bli kot najmanjše mesto v usa? dajte se zresnit.. pa ne mi neko prekmurje republiko, ko grem preko meje v lenti je več vas z veliko začetnico "Prekkurcev" tam kot nas t.i. madđarov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. prekmurjerepublika
      13.01.2011 ob 22:52 prekmurjerepublika

      murojebac in aaaa nem vec komentiro vajne besede ker me boli k...ka si vidva mislita, san pa srečen ka idejo stvari na pravo mesto

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. murojebac
      13.01.2011 ob 22:52 murojebac

      koga boli kurac za zgodovino? danes če se bote jebali pa naredli trojčke boste tud pri 90 letih to sposobni? tolaži vas lahko samo zgodovina nič drugo :D mura je BILA nekoč dober klub.. če ste tak jaki kaj niste že enkrat kurcu pripelali to mujro v 1. ligo? jokate za neko zgodovino NEKOČ STE BILI MADŽARI DANES PA NISTE NITI MI NISMO SAMO SMO V MESTU KJER JE DVOJEZIČNOST, če pa tega ne kapirate.. pa se strinjam z aaaa spokajte v osnovno pa ne v vaško.. v mestno tam vas vsaj naučijo rezat kruh ne pa samo žet pšenico ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. aaaa
      13.01.2011 ob 22:57 aaaa

      madžar, slovenec, hrvat, bosanec, srb, avstrijec.... kaj nas razlikuje razen j*bene meje in jezika? vsi smo ljudje, samo vi debili tega nikoli ne boste skužili. neuki starši so vam to vcepili v glavo in tak bo ostalo. V 21. stoletju bi naj bili civilizirani, pa se še vedno moramo kregati zaradi patriotizma, ki je posledica mentalne zaostalosti..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. murazavedno
      13.01.2011 ob 23:26 murazavedno

      haha najači ste! lp na mađ.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.