https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Zakaj komarji napadajo le določene osebe?

17.6.2015  

Komarji so ena največjih nadlog poletja. Nekatere pogosteje pikajo kot druge, medtem ko so nekateri za te krvosese skoraj nevidni. Zakaj napadajo ravno določene osebe? Je kriva kri, je vzrok zgolj prižgana luč ali kaj drugega?

 

Vsak človek ima edinstveno presnovo in kemijsko sestavo telesa. Vonj, znoj in ostale kemijske kombinacije snovi pa so vzrok, da komarje privlačimo bolj ali manj v primerjavi z drugimi. V igri so namreč metabolizem in kemija telesa, ki komarje bolj privlači kot druga mešanica.

Komarji so ljubitelji piva

Na tapeti ste predvsem tisti, ki imate krvno skupino 0 in B. A-jevci jo boste v primerjavi z njimi odnesli mnogo bolje. Od krvi pa k pivu, ki je tako kot komarji neločljivo povezan s poletjem. Tudi komarji so ljubitelji tega hmeljevega napitka. Raziskave so pokazale, da je en kozarec dovolj, da vas bodo komarji prej izbrali za žrtev kot ostale.

Svojo vlogo odigrajo tudi barve. Bolj mamljive so komarjem osebe, ki nosijo črne ali rdeče kose oblačil, odbijajo pa jih bela, zelena, bež in rumena. Potem je tu ogljikov dioksid, ki ga izdihavate. Komarji ga vohajo na dlje kot 150 metrov. Več kot ga izdihavate, bolj ga privlačite.

Foto: wikipedia.org

Enako velja za znoj in mlečno kislino. Med vadbo sta komarjev ”afrodiziak” pot in toplota, ko ste že izpod tuša pa mlečna kislina v nastajanju. Takrat imate kar 50 odstotkov več možnosti, da vas pogrizejo.

Umazaniji se komarji ne morejo upreti

Zelo nadležno je, da nas komarji pičijo v stopalo, med prste in okoli gležnjev, saj se umazaniji  ne morejo upreti Enak učinek nanje imajo smrdljivi siri, ki iz vas naredijo takšno poslastico kot bakterije. Prizaneseno pa ni niti nosečnicam, saj so zelo privlačne omenjenim krvosesom zaradi višje temperature in večje proizvodnje ogljikovega dioksida.

85 odstotkov pa zavisi od genov. Ti določajo koliko se potite in katero krvno skupino imate, posledica tega pa je naša edinstvena  kemijska sestava telesa in presnova, ki pomeni različen draž za komarja.

Foto: digitalnomads.eu

Vir: ciymagazine.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2015 ob 16:25 gost komar gost

      Dobro ste prepisali, vse je res.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2015 ob 19:44 siva celica gost

      Danes se samo še vse prepisuje, saj je toliko napisanega. Pa ne bi bilo poterebno, če ne bi vedno znova in znova vse prebrano pozabili. Oh te naše sive celice, zakaj nam vedno brišejo spomin???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.