https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na prihajajočih Soboških dnevih več kot 30 prireditev za vse okuse

Murska Sobota, 15.06.2015 ob 13:15  

Na današnji novinarski konferenci so organizatorji letošnih Soboških dnevov 2015 predstavili pester in raznolik program, ki je nastal v sodelovanju z MO Murska Sobota,  Zavodom za kulturo, turizem in šport, ki poskrbi za program klasične glasbe in ulične predstave za družine ter Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota, ki tradicionalno pripravi prvi dan programa za t.i. dan mladih ter zaključne koncerte na grajskem dvorišču.


Program je podrobneje predstavila vodja prireditve Darja Potočnik, dneve mladih programski vodja MIKK-a, Ivor Knafelj, program klasične glasbe ter ulične predstave za družine pa Duša Škof iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Jutri praznovanje 20. obletnice MO Murska Sobota

V MO Murska Sobota bodo jutri pričeli s  praznovanjem 20. obletnice MO Murska Sobota. Ob tej priložnosti bo jutri zvečer na grajskem dvorišču koncert združenih orkestra RTV Slovenije in pikardijski orkester iz Francije.

 

Od petka, 26. junija pa do nedelje, 28. junija 2015 pa bo v Murski Soboti letos že 20-ič potekal Festival Soboški dnevi 2015

Namen festivala je ponuditi obiskovalcem različnih starosti in umetniških okusov čim več raznovrstnih dogodkov predvsem s  področja glasbe in uličnega gledališča. V času festivala se bo  Murski Soboti zvrstilo  kar 17 osrednjih dogodkov in 16 sočasnih prireditev na več prizoriščih. Soboški dnevi so eden redkih festivalov, ki so za obiskovalce brezplačni, kar omogočajo proračunska sredstva ter sredstva sponzorjev.

Vrednost izvedbe programskega dela festivala znaša 54 tisoč evrov, dodatni izvedbeni stroški pa so ocenjeni na dodatnih 40 tisoč evrov. S strani sponzorjev in donatorjev so do danes dobili odobrenih skoraj 50 tisoč evrov, kar je rekordni znesek zadnjih let.  

16. julija - celodnevno praznovanje 20. občinskega praznika

Praznovanje bodo zaključili 16. julija z 20. občinskim praznikom MO Murska Sobota. Ob tej priložnosti napovedujejo celodnevno praznovanje z domačimi glasbenimi skupinami na Slovenski ulici.

Bogato in raznoliko tridnevno festivalsko dogajanje za vse starosti in okuse

V sklopu Soboških dnevov bodo nastopili Zlatko in Optimisti, Demolition group, MI2, Moveknowledgement, CoverLover, Parni Valjak, Raggalution, Muff, Novi Fosili, kar je le delček iz bogatega in raznovrstnega programa.

Celoten program si lahko ogledate v brošuri Festivalko, ki so jo kot prilogo občinskega glasila Soboške novine prejela vsa gospodinjstva MO Murska Sobota. Objavljen pa je tudi na spletni strani www.soboskidnevi.si, na festivalski Facebook strani in spletni strani Mestne občine Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    16.06.2015 ob 8:52 ms gost

    Ka pa to za enoga čupoja ?

    3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.