https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Oskrba s pitno vodo ne more biti predmet političnih igric

17.06.2015 ob 12:45  

Na sporočilo za javnost Mestnega odbora SDS glede neopravičenega dviga cen oskrbe s pitno vodo, se je odzvala Mestna občina Murska Sobota.


"Rezultat preteklega nestrokovnega vmešavanja nepoklicanih oseb v določanje cen storitev oskrbe s pitno vodo, je insolventnost družbe Vodovod Murska Sobota. Družba Vodovod je poslovno leto zaključila z negativnim poslovnim izidom v višini 261.357,86 €. Družba je prezadolžena in kapitalsko neustrezna.

V sled česar je skladno z zakonodajo potrebno sprejeti ustrezne ukrepe finančnega prestrukturiranja, ki bodo stanje insolventnosti odpravili. Zgolj racionalizacija in uvedeni varčevalni ukrepi žal niso dovolj. Dvig cen storitev oskrbe s pitno vodo je tako bil neizbežen in nujen ukrep. Ne nazadnje je voda preveč pomembna dobrina, da bi njeno zagotavljanje prepustili nestrokovnim odločitvam.

Na Mestni občini Murska Sobota ugotavljamo, da je letno poročilo pripravljeno v skladu z zakonodajo in ustreznimi standardi ter, da izkazuje resničen in pošten prikaz finančnega položaja. O utemeljenosti dviga cen bo družba Vodovod predstavnikom Mestnega odbora SDS pripravila celovit odgovor.

Mestna občina Murska Sobota ima v proračunu planirana zgolj sredstva za pokrivanje negativne razlike v ceni izvajanja posameznih gospodarskih javnih služb za Javno podjetje Komunala, ne pa tudi za družbo Vodovod.

Mestna občina Murska Sobota"

 

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        17.06.2015 ob 21:32 gostojuči gost

        Oskrba s pitno vodo ne more biti predmet političnih igric - gost če nisi upal napisati ti pomagam , žal so politične igrice , iz komunale smo naredili več firm kot npr. komunala , vodovod , kanalizacija , itd , zakaj , zaradi mešetarjenja , zanimiva bo cena , ko bo pričel obratoati "pomurski vodovod" , cena vode se bo posledično dvignila za cca. 20 - 30% , za tem pa še večina ostalih navezujočih postavk , ki so procentualno vezane na to !?

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      18.06.2015 ob 13:50 gostek gost

      Ko nekdo opozori na mahinacije se župan zgraža nad političnimi igricami. Ali ga zapušča spomin?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2015 ob 15:08 gost

      Kje pa je članek na katerega se nanaša ta odgovor občine? Zelo verodostojen portal tale pomurec.com. Sobota šinfo pa je zdaj še slabši, tam si kritike na račun občine in župana več niti objaviti ne upajo (smejo )

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.