https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radenska želi okrepiti sodelovanje z Zdraviliščem Radenci

18.06.2015 ob 11:00  

Včeraj, 17. junija 2015, se je domači javnosti prvič predstavil novi direktor Radenske Marian Šefčovič. Skupaj s predstavnico za stike z javnostjo Jaroslavo Musilovo, je v klubski sobi Doma penine v Radgonskih goricah v Gornji Radgoni, spregovoril o dosedanjih aktivnostih v Radenski.

Števila zaposlenih ne bodo zmanjševali

Tri mesece po Kofolinem uradnem prevzemu Radenske, ki trenutno razpolaga s kar 97,5 odstotka Radenske - v kratkem pa bodo od malih delničarjev odkupili še razliko - je Marian Šefčovič na srečanju z novinarji predstavil poglede na razvoj in povedal, da ne nameravajo zmanjševati števila zaposlenih. Zdaj jih je v Radenski zaposlenih 200, njihova želja pa je prodati več pijače, kar pomeni, da bi lahko zagotovili tudi nove zaposlitve. Marian Šafčovič je z zadovoljstvom ugotovil, da je Kofola je z Radensko dobila zelo dobro blagovno znamko z bogato zgodovino, dobrim kolektivom in izjemno motiviranimi ljudmi.

 Želijo okrepiti sodelovanje z Zdraviliščem Radenci

„Najprej pa si želimo združiti kulturo obeh družb in znova osvojiti trge nekdanje Jugoslavije, čeprav ne bomo opuščali niti drugih trgov, ki jih je Radenska že obvladovala“ je  povedal me drugim. Pomembna trga zanje ostajata tudi avstrijski in italijanski in seveda vsi trgi, kamor Radenska izvaža zdaj, od Kanade, do Azije. Žal sodelovanje Radenske z Zdraviliščem Radenci ta hip ni najboljše, na vsak način pa ga želijo okrepiti. Ob tem ne razmišljajo o morebitnem nakupu zdravilišča, saj jih to ne zanima. „Vsakdo naj dela tisto kar zna. In mi se spoznamo na brezalkoholne pijače“, je dejal Šefčovič, ki je bil lani (2014) na Slovaškem razglašen za menedžerja leta.

V Radenski je želel zadržati tudi dosedanjega direktorja Milana Hojnika, ki mu je v minulih treh mesecih veliko pomagal, a je slednji že dal odpoved, in bo počakal na upokojitev. Marian Šefčovič, ki se kot sam pravi že pospešeno uči slovenščine, je tudi poudaril, da je v Boračevi, kjer domuje Radenska našel izjemno dober kolektiv in motivirane ljudi, prav tako pa odlične blagovne znamke, ta čas še pripravljajo dolgoročno strategijo razvoja, v katero je vključeno tudi zaposlovanje, ki pa je odvisno od uspešnosti prodaje. V kratkem bodo skušali prodati nekatere nepremičnine, ki jih v Radencih ne potrebujejo, zlasti „stekleno zgradbo“. Novi direktor Radenske je povedal, da si želi dobrega sodelovanja z vsemi, zato je že opravil srečanja z vodstvom lokalne skupnosti in nekaterih podjetij v okolici in regiji.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.