https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Nesreča z gumenjakom na reki Muri skoraj terjala življenje

22.06.2015 ob 14:00  

20.6.2015 ob 17.04 uri je bil Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota obveščen, da je na reki  Muri v Melincih čoln zapeljal pod brod in se prevrnil.

Policisti so z  zbiranjem obvestil na kraju ugotovili, da se je v okviru organizirane prireditve osem državljanov madžarske spuščalo po reki Muri s čolnom – gumenjakom iz smeri Petanjcev v smeri Melincev. Ko so nameravali s čolnom pristati na obrežju reke Mure v naselju Melinci je medtem, ko je ena oseba  izstopila, tok vode potegnil čoln v smeri proti brodu, pri čemer so se  ostali udeleženci v čolnu ob trčenju le-tega z brodom prevrnili v reko. Iz vode so jih nato reševali prisotni na obrežju, nekateri pa so se iz vode rešili sami. Trije udeleženci so bili z reševalnim vozilom odpeljani v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da je 48-letna udeleženka v življenski nevarnosti, en udeleženec je izven življenske nevarnosti, en pa je bil po pregledu odpuščen, saj ni bil poškodovan.


Glede odgovornosti za nastalo nesrečo policisti še zbirajo obvestila.

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2015 ob 19:32 domačin gost

      NEZNANJE O PLOVBI PO TEJ ZAHRBTNI REKI ; DRUGO PA PREVEČ ALKOHOLA ; KI BI GA BILO POTREBNO POVSEM PREPOVEDATI !!!!Še zmeraj nas nesreče ne izučijo ničesar ?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2015 ob 22:53 Ribič gost

      v primeru da gre za tako veliko udelžbo bi morali brod odpeljati na nasprotno stran reke .kar se pa tiče odgovořnosti pa mislim ,da je to enostavno in jasno nekdo je moral zaprositi za dovoljenje "mednarodni spust po Muri " nekdo je zaprosil in nekdo ga je izdal .na koncu pa še to po vojni so ali smo vsi heroji,upajmo samo da bo udeleženka zdrava in bo na to čim prej pozabila

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2015 ob 17:08 Robert gost

      Ko sem jaz kot brodar delal v Ižakovcih, smo zmeraj odpeljali brod na štajersko stran, da so spustaši lažje prišli na breg. Je pa res, da je alkohol velik dejavnik v takih primerih. In TO bi morali prepovedati. Naj se pije na bregu, ne v čolnu.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2015 ob 21:54 val gost

      "LAČNAAAAAA SAN", žuborijo Murini valovi. Lani moškega, letos ženske!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.06.2015 ob 15:09 medo gost

      pomurščakinja......... grdo je gda je moški pijan dosta grše pa da je baba pijana ta ka se spoščijo in posergejo toj pa rejsan nesnaga

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.