https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slovo minimaturantov vrtca Sonček

 

Vsako obdobje je enkrat zaključeno, tako so tudi otroci VI. in VII. skupine vrtca Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici zaključili svoje dni preživete v vrtcu. Poslovili so se na prav poseben način. Tako so v četrtek, 18. junija v KUS-u pred starši, sorodniki, ravnateljem, vodjo vrtca, ter ostalimi strokovnimi delavci, pripravili svojo poslovilno predstavo.


Prireditev ob slovesu od vrtca so poimenovali kar »Življenje na gradu«. Zgodba je iz resničnega življenja potovala v preteklost, čas gradov in grajske gospode. Otroci so na ta način prikazali mečevanje, renesančni ples, deklamacijo: Krof, igro Kočija. Kot prav posebnega gosta pa so medse povabili g. grofa Maximiliana von Trautmannsdorfa iz Negove. Tako otroci - igralci, kot gledalci so bili vidno presenečeni.


Jeseni bodo prvošolčki iz vrtca Sonček v šolo stopili dobro pripravljeni. Skozi športni program »Mali sonček«, plesni, pevski, dramski in folklorni krožek, likovne natečaje, ter projekte Pasavček, EKO projekt, Vrtec in turizem, Zdravje v vrtcu, Varno s soncem, so pridobili veliko znanja, izkušenj in spretnosti, katere bodo uspešno nadgrajevali v šoli. O tem je prepričan tudi ravnatelj OŠ Sveti Jurij Marko Kraner, ki se je v svojem nagovoru zahvalil vodstvu vrtca in vzgojiteljicam, pa tudi staršem, ki so s svojo podporo pri mnogih aktivnostih vrtca, veliko prispevali k uspešnemu delu.

Starši, vzgojitelji in tehnično osebje, so bili pohvale deležni tudi s strani župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici g. Miroslava Petroviča, ki je, kot je sam v nagovoru omenil, bil nad predstavo presenečen in navdušen.

Prisrčna prireditev se je zaključila z zahvalami in obdaritvami: otroci so ravnatelju, županu, strokovnim delavcem ter tehničnemu osebju šole in vrtca podarili mošnjičke sreče, vzgojiteljicam pa so se zahvali in jih obdarili tudi starši. Ob koncu so otroci od svojih vzgojiteljic prejeli stojala za pisala v obliki gradu in svoj portfolio. Polni vtisov in tudi novih pričakovanj smo se poslovili.

Besedilo: Mateja Maguša

 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2015 ob 19:07 zemlja gost

      Res ste pravi sončki zlati, ki nas grejete toplo!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.