https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z občinsko proslavo poklon državnosti tudi v Črenšovcih

Črenšovci, 24.06.2015 ob 13:00  

Na letošnji proslavi v čast samostojni Sloveniji so domoljublje na odru kulturne dvorane izrazili člani KTD Črenšovci, Ljudske pevke upokojenke in Domen Zver.

Zbrane je nagovoril župan občine Črenšovci Anton Törnar, ki se je v svojih mislih dotaknil zgodovinskih dogodkov izpred 14 let ter se sprehodil skozi dobre in nekoliko slabše čase, ki smo jih Slovenci izkusili vse do današnjih dni. Ob čestitki, ki jo je občanom in občankam izrekel na slovesnosti, je izpostavil upanje, ki naj bo vodilo in gibalo vsega tudi v prihodnje.

Ljudske pevke upokojenke, ki so lani izdale pesmarico in zgoščenko z naslovom Slovenska krajina, mili moj dom, so na tokratni slovesnosti zapele številne pesmi, v katerih so se poklonile Sloveniji in slovenstvu. Poleg t.i. prekmurske himne, po kateri je dobila naslov njihova zgoščenka, so zapele tudi pesmi Leži, leži ravno polje, O slovenska domovina, Tam, kjer se čuje z gaja , Kaj doni? Sladko se glasi! in Ljubezen do domovine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2015 ob 13:25 odrančar gost

      Uf ka lidij ka je polovica dvorane prozna .Moli rijtarje moli ......... budale

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2015 ob 14:33 domačin gost

      AJDE , TE MAMCE NAJ DOMA ČIJSLO MOLIJO , PA DE VEČ HASKA ! Samij sebi !

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2015 ob 16:57 gost gost

      "Mamice" so se trudile s petjem domoljubnih pesmi, pa še en mladi "dečko" je tudi nastopil, za slab obisk pa so krivi tisti, ki niso prišli na proslavo dneva državnosti. Strinjam se, da bi bila lahko bolj zanimiva.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2015 ob 9:55 šrajfmatica gost

        - 16:57.......... dan državnosti slavijš ? boukše ka do toda dneva tisto krat ne bi prišlo ,ker je Slovenija za časa Jugoslavije nej tak slabo živejla kak zdaj .tisto krat nej bilo brezposelnij telko kak zdaj in tistoga časa so tüdi krali ampak še zdaleč nej tak kak zdaj .če nisi še te živel ne pijši od nekšega praznika ka ne vejš kak je te bilo 1000 krat boukše kak zdaj.te so nej bilil od 5 lejt samo 2 mejseca v zapori kak zdaj kazen so odslöjžili .samo henjajte z dnevom državnosti ka mi srati sila da čitan

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2015 ob 18:27 wanna be gost

      katastrofa ej..

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.06.2015 ob 18:52 rekši gost

      REK: NA MLADIH SVET STOJI, se je sprevrgel ali zarekl, ker smo ga prevečkrat imenovali. TOREJ RECIMO, ne enkrat milijonkrat: NA STARIH SVET STOJI, da bo spet prišlo do preobrata!!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2015 ob 21:18 gost1 gost

      Odlično Domen - ne oziraj se na komentarje zavistnežev.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.06.2015 ob 14:47 gost

      Joj, "šrajfmatica", kak si tij strupeni! Rejsan su bile v Jugoslaviji neštrne stvari bouše, ali zaj mamo sega več - skoro pri saki hiži je eden ali več avtof, deca majo računalnike, telefone ... Jaz san lejku o tun samo sejal.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2015 ob 21:17 gost

        - 14:47( Joj tebi je glaven avto .Tou tüdi napijši ka so se spozadužili in zakreditirali za avtoje te pa so in nemrejo plačövati in so vse odpelali lizingi in rubežni .Telefonof mobitelov za časa Jugoslavije nej rejsan še mejla niti ena država .Te je nej bilo lakote kak zdaj Karitas je nej postojal pa javne kuhinje kak v Soboti Lazarov dom .Tij si še te nej mogel niti senjati kak jes nej ka nišče nej znal ka mo meli mobitele .Meli smo pa delo in vse dröjgo .Zdaj je lakjota in brezi poselnost .Bilo nas je 22 miljona zdaj nas je 2 miljona in smo dužni 30 miljard €.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.06.2015 ob 15:17 gost

      Točno tak je!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.06.2015 ob 14:46 gost

      "Šrajfmatica", ti si rejsan zašrajfani. Nejde samu zato, ka je zdaj vekše blagostanje zaradi avtojof pa mobitelfof in računalnikof, pogledni malo naokoli, pa lejku vidiš, ka mamo zaj skoru vse asfaltirani ceste, dosti je pločnikof, večer se prižigle javna razsvetljava, dosti je novih vrtcuf, šol ... Med gješnjim nezaposlenimi pa je dosti tudi takših, ka si jim niti ne da delati. Dela je puno, samu nej takšnega, ka bi sedeli v pisarni.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.06.2015 ob 20:49 šrajfmatica gost

        -( 14:46 Delo je samo kak te plačajo pa tüdi ne plačajo .Sin je vozo šlepera pa z svojimi in izposojenimi pejnezi tankal ka je lejko prišel iz Španije delodajalec pa njemi dužen ostani trij plače plus izposojeni denar .Nišče ne pravi samo za vsako delo sledij plačilo se ti ne zdij ?Kak bi tebi bilo če bi delal pa plače ne bi dobil 2---3 mejsece čeke pa moreš plačati ?Nej sramota ka Panvita obiralcon jagod plača 0,35 € kg jagod nabranij ?V Avstriji pa na uro 8--10 € pa jesti .Malo se zamisli

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.06.2015 ob 15:15 radovednež gost

      ja se dogaja s Čerenšovcami? negda so bilij kulturna zibelka, zaj pa so rejdno spadnoli nekan

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.06.2015 ob 16:13 gost4 gost

      za časa jugoslavije se je tudi kralo, samo koga so zgrabili, ga je hitro ;uzela magla; pa na bone smo tankali, pa vozili, par nepar,pa v avstrijo hodili po dobrine,od banan do kave, itd...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.06.2015 ob 22:26 trnje gost

      Toka Horvata pa tak vsi spoštüjejo nej zaman. Tak ga majo ka skoro pred njim klečijo on pa lepo v brezdelji dobij lepo plačo ka so ga ovce ustoličile .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.06.2015 ob 10:31 gost

      Pa dobro, jas san napisal, ka su bile neštrne stvari v Jugoslaviji bolše, odnosi so bilij gvišnu dosta boljši, nezaposlenih je bilo manj kot zaj, v Sloveniji kak samostojnoj državi pa je tudi nej vse slabo. Ve pa poglednite malo naokrog, pa te vidli, kakši napredek smo dosegli pa ka se mamo! Ljudje pa tudi brez potrebe trošijo za telefonejranje pa ne ven ka šče se. Jas san si prvi televizor pa biciklin lejku kupil smu na kredit na eno letu, zaj si lejku z mesečnu plačo kupim oboje. Ali dobro, šteri ščeti biti "zašrajfani kat matica" v Jugoslaviji, bojte.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.