https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Med projekti CSO4Co tudi Občina Lendava

25.06.2015 ob 10:00  

Konec tedna se je v Goričanu odvil sklepni dogodek projekta CSO4Co, katerega partner je tudi Občina Lendava.


Na petkovi novinarski konferenci so tako partnerji podpisali sporazum o sodelovanju pri projektu CSO4Co. Med njimi je bil tudi podžupan Stanislav Gjerkeš, ki je poudaril pomen sodelovanja projektnih partnerjev in izkušnje z različnih področij, ki so si jih med seboj izmenjali.

Tema tokratnega tridnevnega dogodka, ki je bil zadnji v nizu dve leti trajajočega projekta, je bila kultura in najboljše prakse, povezane s kulturo. Tako je vseh pet partnerjev projekta, Občina Goričan (Hrvaška), Občina Ruma (Srbija), Občina Tótszentmárton (Madžarska), Občina Lendava in LAS Mura Drava predstavilo svoje poglede in kulturno prakso, ki jo izvajajo. Iz lendavske občine so se dogodka v Goričanu tako udeležili člani ZKD Lendava, v sklopu sobotne predstavitve pa je dejavnost KD Lendava predstavila njegova predsednica Tatjana Bogdan.

Projekt Civil society organizations for mutual cooperation (CSO4Co) je potekal v okviru programa Evropa za državljane, njegovi cilji pa so bili usmerjeni na povečanje pomena civilne družbe, sodelovanje organizacij civilne družbe in lokalnih oblasti glede skupnih akcij ter splošen dvig ravni informiranja državljanov o pomenu razvoja civilne ružbe ter relevantnih politik Evropske unije. Občina Lendava je skupaj s Svetom mladih bila organizator četrtega dogodka, ki je potekal maja v Lendavi, na njem pa je bil poudarek na športu in njegovem povezovanju med različnimi narodi. 

Besedilo: Martina Bukovec, fotografije: Tatjana Bogdan

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.