https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Rakičanu poteka mednarodna konferenca o izzivih in težavah sodobne družbe

Rakičan, 29.06.2015 ob 13:00  

V RIS Dvorcu Rakičan poteka danes in jutri III. Mednarodna znanstvena konferenca z naslovom »Izzivi in težave sodobne družbe«. Pred začetkom konference so jo na novinarski konfereneci predstavili člani programskega odbora: mag. Robert Celec, direktor RIS Dvorec Rakičan, dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič in dr. Zdenka Čebašek- Travnik.

 

Predstavitev znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih dosežkov

Namen konference je predstavitev znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih dosežkov kot tudi primerov dobre prakse. Potekala bo kot interdisciplinarni dogodek, na katerem svoje prispevke predstavljajo slovenski in tuji strokovnjaki ter znanstveniki, v obliki plenarnih predavanj, okroglih miz in delavnic. Z njo nagovarjajo različno strokovno javnost, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij ter ostalo zainteresirano strokovno javnost.  Glavni cilj je bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na omenjenih področjih.

Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine, uradni jeziki bodo slovenski, hrvaški (srbski) in angleški. Izdali bodo tudi strokovni bilten in znanstveno monografijo z zbranimi prispevki vseh sodelujočih na konferenci.

Člani programskega odbora so direktor RIS Dvorec Rakičan, mag. Robert Celec, dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, dr. Zdenka Čebašek- Travnik, dr. Dejan Hozjan, dr. Katja Košir, dr. Metka Kuhar in Nataša Sorko.

Več tematskih sklopov konference

Tematski sklopi v okviru konference so družina (razvojne naloge in potrebe družine, učenje o družini, družinski proračun, partnerstvo, nov družinski zakonik, strokovna pomoč, razpad družine, starševstvo, spoštovanje otroštva), nasilje (medvrstniško nasilje, nasilje nad učitelji in delavci na področju socialnega varstva, odkrivanje in preprečevanje nasilja v družini, učenje za reševanje konfliktov brez nasilja, nenasilna komunikacija in ravnanje z jezo), vzgoja in izobraževanje (inkluzija, mediacija v šoli, elementi varnosti, delo z otroki s posebnimi potrebami in nadarjenimi otroki, vizija šole, šola v kateri vsak učenec napreduje, soustvarjanje učenja, spoštovanje otroštva, soustvarjanje podpore in pomoči v šoli) in profesionalni razvoj (učiteljev in strokovnih delavcev na področju socialnega varstva, vseživljenjsko učenje, medgeneracijsko sodelovanje, soustvarjanje novih znanj in praks).

Poleg predavanj še dve okrogli mizi in predstavitev knjige

V sklopu koference bosta potekali tudi dve okrogli mizi. Današnja z dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, dr. Sebastjanom Kristovičem, dr. Dejanom Hozjanom in mag. Jasmino Kristovič nosi naslov »Družina in šola pred skupnimi izzivi vzgoje«. Jutri pa bo potekala še okrogla miza z naslovom »Otroci v družinah z odvisnostjo – kaj lahko naredimo za njih«, ki jo bosta povezovali dr. Zdenka Čebašek-Travnik in Nataša Sorko.

Danes zvečer bo sledila na terasi Kavarne Dvorec Rakičan še predstavitev knjige »Darovi minevanja« in pogovor z avtorjema Jankom Bohakom in Ano Drevenšek, ki ga bo vodila Zdenka Čebašek – Travnik.

Na konferenci sodeluje s 57 prispevki 64 avtorjev, ki prihajajo iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške in Madžarske. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

Fotogalerija