https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Začenja se Festival Soboško poletje 2015

29.06.2015 ob 15:00  

V petek, 3. julija, se začenja festival SOBOŠKO POLETJE 2015, ki jo že devetič zapored prirejata Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in bo trajala do 29. avgusta  2015.

Prireditve bodo potekale na več lokacijah: večina na Trgu kulture (petkovi glasbeni večeri in sobotni dopoldanski program za otroke), na grajskem dvorišču in v glasbeni šoli (koncert klasične glasbe) in v Gledališču Park (glasbeno-gledališki dogodek).

Vsi napovedani večerni koncerti iz programa, ki jih prirejajo na Trgu kulture, se bodo pričenjali kot nekaj preteklih let: v juliju ob 21. uri, v avgustu  ob 20. uri, razen otvoritvenega, ki bo v petek, 3. julija ob 20. uri.

Program za otroke ob sobotnih dopoldnevih bo prav tako ob isti uri kot pretekla leta - ob 10.00. 

V soorganizaciji z Glasbeno mladino Slovenije so pripravili tudi nekaj koncertov klasične glasbe, ki se bodo odvijali v glasbeni šoli in na grajskem dvorišču ob 20.00. Gre za koncerte udeležencev 22. mednarodnega poletnega glasbenega tabora Glasbene mladine Slovenije, ki bo tokrat že tretjič zapored v Murski Soboti.  Trije koncerti se bodo zvrstili od srede, 15. 7. – petka, 17. 7. 2015.

Vstop na vse prireditve bo tudi letos prost.  Celotni stroški znašajo 26.000 EUR, od tega za plačila nastopajočim okrog 15.000 EUR, ostalo so stroški tiska in distribucije programske zloženke in druge promocije, stroški SAZA-sa, najema odra, ozvočenja,  nočitev in pogostitve nastopajočih, itd. 

Celotni program prireditev je predstavljen v programski zloženki, ki jo danes prejmejo vsa gospodinjstva v naši občini, na voljo pa so tudi v TIC-u.

Program Soboškega poletja je predstavila mag. Brigita Perhavec, ki ga je tudi letos izbrala. Povedala je, da bodo na letošnjem festivalu Soboško poletje zaigrali, zapeli in zaplesali nastopajoči iz Slovenije, Makedonije, Hrvaške, Nizozemske, ZDA, Francije, Kube, Avstrije, Anglije, Rusije in Indonezije.  Povedala je, da je tudi letos je program zelo raznolik in bo vsak obiskovalec lahko našel kaj zase: od popa, rocka, bluesa, salse, etna,…do jazza in klasike. Glede na zelo dober odziv obiskovalcev na sobotni umetniški in zabavni program za otroke v preteklem letu, smo se tudi letos (v okviru finančnih zmožnosti) še posebej potrudili pri izboru dopoldanskega sobotnega programa za otroke.

Brigita Perhavec je predstavila tudi program praznovanja 20. obletnice Mestne občine Murska Sobota, ki bo na občinski praznik, 16. julija. Na ta dan bodo na Slovenski ulicinastopili domači glasbeni izvajalci: Glasbeni skupini Špirit in Sončna uprava, Alma & band, Julie & The Diamonds, The Indirects, Dorina & Maruša.  

Program festivala lahko preverite na spodnji povezavi:

 

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    29.06.2015 ob 21:35 pičo gost

    Bogme norija za norijov samo prireditve pa škrgutanje več je vse brez veze. Samo neven če je nej tou Janša vse zrihtav.

    1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.