https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomgrad se ni pritožil, saj ne želi dodatno zavlačevati gradnje urgence

30.06.2015 ob 10:30  

Kot je znano Ministrstvo za zdravje ni  razveljavilo razpisa za gradnjo druge faze nove ljubljanske urgence, ampak bo posel oddalo podjetju Kolektor Koling.


Ob tem podajamo v SGP Pomgrad naslednjo izjavo za javnost:

»Na razpis za gradnjo druge faze ljubljanske urgence je sicer prispelo pet ponudb, najcenejši je bil Kolektor Koling s ponudbo v vrednosti 17,83 milijona evrov (z DDV 21,76 milijona evrov). Vendar je kljub temu takrat ministrstvo za zdravje izbralo naše podjetje, torej  SGP Pomgrad. Oddali smo drugo najcenejšo ponudbo. Ministrstvo je tedaj ugotovilo, da naj bi bila ponudba Kolektor Kolinga pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce. Kolektor Koling se je nato pritožil na Državno revizijsko komisijo.Ta je ugotovila, da je Kolektor Koling tisti ponudnik, ki je dal ustrezno ponudbo ter da določba glede podizvajalcev ni razlog za izločitev Kolektor Kolinga.

Zadnja odločitev ministrstva je znana.

Foto: www.delo.si

Na to odločitev bi se seveda lahko v podjetju SGP Pomgrad pritožili, rok za našo morebitno pritožbo se je iztekel v petek, dne 26.06.2015.  V podjetju smo se odločili, da tega ne bomo storili, kljub našemu prepričanju, da smo kot podjetje utrpeli poslovno škodo ter da so odgovorni s svojimi odločitvami in načinom vodenja postopka na tem konkretnem javnem naročilu kršili zakonodajo..

Zavedamo se namreč, da bi s pritožbo ponovno zaustavili proces gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka.  Zato se bomo pri zaščiti naših poslovnih interesov osredotočili na tiste pravne poti, ki same izgradnje v ničemer ne ovirajo. Menimo namreč, da je v interesu nas vseh, da se v prihodnjih postopkih javnega naročanja izognemo napakam, kakršne so se dogajale v tem primeru.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2015 ob 11:57 čudo gost

      ka ne bi radi zavlačevali gradnjo urgence? lepo vas prosim!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2015 ob 13:17 svizec gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2015 ob 15:27 gost

      pa de mogel stane prijti nazaj na fermo premalo je spucal

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2015 ob 18:28 gost

      KAK STE ME NASMEJALI. KDO PA VERJAME V TE PRAVLJICE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2015 ob 7:43 nemaveze gost

      Kelko mi je znano je Pomgrad dobo avtocesto do Hrvaške, tak ka se nedo pritoužuli, ka so 100% zasedeni. Delajo še podvoz v Soboti pa...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.