https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Petrovem sejmu najbolj iskane metle, spodnjice in sadje

Gornja Radgona, 01.07.2015 ob 13:00  

Mesto Gornja Radgona ni znano samo po sejmih, katere organizira družba Pomurski sejem d.d., temveč tudi z dvema znanima in tradicionalnima »verskima« sejmoma.


Poleg jesenskega Leopoldovega sejma, je tukaj še Petrov sejem, kateri je hkrati povezan s farnim patronom župnije Gornja Radgona – sv. Petrom. In vedno na Patrovo (29.6.) poteka tudi Petrov sejem, ne glede na to kateri delovni ali dela prosti dan je to.

Na zadnji letošnji junijski ponedeljek so v Gornji Radgoni mnogi prodajalci (in kramarji) iz vse Slovenije in tudi iz tujine ponujali marsikaj. Omenjeni sejem že vrsto let poteka okrog lokalne fontane, na pločnikih in platojih v bližini občinske stavbe, ter na mestni tržnici. V zadnjem času sicer bližina madžarskih tržnic ter trgovskih središč s poceni robo, ogroža naše prodajalce, kljub temu pa se je tudi tokrat na razstavnih površinah zbralo veliko prodajalcev in še veliko več kupcev in "kibicerjev".

Znova so bile najbolj iskane navadne sirkove metle, katerih je kljub veliki ponudbi skoraj zmanjkalo. Za eno je bilo treba plačati štiri, za tri pa deset evrov. V promet so dobro šli tudi nekateri tekstilni izdelki, predvsem spodnjice, pa obutev ter suha roba iz lesa, zlasti štili za kmečka orodja, nekoliko manj pa orodje, spominki in igrače…, še posebej so obiskovalci kupovali sveže sadje, ki so ga trgovci očitno pripeljali s Primorskega in je kljub nekoliko višji ceni bilo kakovostno. Dobro so v promet šli tudi medi in drugi čebelji pridelki, ki jih bo letos, kot kažejo prvi podatki o medenju, zlasti pomoru pašnih čebel, zmanjkalo.

Tradicionalno dogajanje na Petrovem sejmu je bilo popestreno z dodatno ponudbo domače in umetnostne obrti posameznikov iz Gornje Radgone, Pomurja in od drugod, izostala ni niti predstavitev raznih društev, zavodov in turističnih informativnih centrov iz Gornje Radgone in sosednjih občin. Posebej zanimivi so bili tudi domači kulinarični izdelki in še marsikaj drugega..

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2015 ob 15:03 peđo gost

      Točno se vijdi da so kmetje prišli iz guričkega po spdnjice he he.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2015 ob 16:22 gost

      iz gUričkega? nepismene mestni posiljevalec..

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2015 ob 7:33 gost

      pa kaj ima veze od kod je kdo prišel po spodnje hlače mogoče pa niso prišli samo po spodnje hlače ker se niso prodajale spodnje hlače ampak marsikaj

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.