https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dijaki Ekonomske šole kriznemu centru za mlade podarili 650 evrov

Murska Sobota, 14.01.2011 ob 12:17  

Decembra, ki je mesec dobrodelnosti, so se dijaki Ekonomske šole Murska Sobota skupaj s profesorji spomnili na tiste, ki so prikrajšani za vsakodnevne trenutke veselja in brezskrbnosti. Za Krizni center za mlade so zbrali 650 evrov.

Krizni center za mlade je namenjen vsem otrokom in mladostnikom med 7. in 18. letom starosti, ki se znajdejo v stiski in so iz pomurske regije. Otroci v njem ostanejo le krajši čas, saj je to le prehod med domom in nadaljnjo varnostjo. Kljub dejstvu, da jih sofinancira ministrstvo, ki pokrije le stroške bivanja, ostanejo popoldnevi otrok prepuščeni aktivu KMC-ja, saj si otroci ne morejo privoščiti niti sladoleda, šolski izleti pa so nedosegljive (neplačane) sanje.

Sredstva zbrali z dobrodelnim koncertom in stand-up nastopom

Da bi otroci lahko zaživeli otroške sanje, sanje mladostnikov so dijaki murskosoboške Ekonomske šole v njihovo dobrodelno akcijo vključili tudi starše, za katere so organizirali dobrodelni koncert, na katerem je ob dijakih šole nastopil še stand-up komik Perica Jerković, ki je zelo prepoznaven tudi izven meja Slovenije. Za otroke, ki se zatečejo po pomoč v Krizni center za mlade, so s skupnimi močmi zbrali 650 evrov. »Vsota res ni bila velika, toda zato je bilo toliko večje dejanje solidarnosti in dokazali smo, da nam kljub mladosti ni vseeno za otroke v stiski,« pravijo organizatorji projekta.

Povprečna starost otrok, ki pridejo v center, je 12 ali 13 let

Zbrani denar so 11. januarja predali vodji kriznega centra za mlade Simoni Neuvirt Bokan, ob tem pa so v stavbi, kamor se lahko zatečejo mladi v stiski, zaznali domačnost in preprostost ter dobili potrdilo, da je denar šel v prave roke. Bokanova je dijakom zaupala, da se mlade vse preveč kritizira, njihova dobra dela se spregledajo in hitro pozabijo. Odrasli vidijo samo slabo, toda tudi dobro je vedno prisotno, le (po)iskati ga je potrebno. Povprečna starost otrok, ki pridejo v center, je 12, 13 let. Težave, ki jih pestijo, so različne, zato morajo v centru otroka dodobra spoznati, da mu lahko temeljito pomagajo. V centru zatrjujejo, da je pomembno sodelovanje s starši, ki pa velikokrat ne znajo postaviti mej in komunicirati z otroci.

Pomaga lahko prav vsak

S prejeto donacijo bo Krizni center za mlade skoraj eno leto otrokom v stiski omogočal sladoled s prijatelji, obisk kino predstave, kakšen kos oblačila in šolske izlete med njihovim bivanjem v hiši. »Verjamem, da bo naša dobrosrčnost otrokom pričarala nasmešek na obrazu, marsikdo pa se bo zamislil in ugotovil, da lahko pomaga prav vsak,« pravi Dorina Letina iz 4. a.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.