https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Prihaja hibridna različica Audi A6

15.1.2011  

Med letošnjimi detroitskimi novostmi se nahaja tudi nova, hibridna različica Audijevega modela A6, ki premore enako tehnologijo kot pred časom predstavljeni model Q5 hybrid quattro.

Tudi v primeru nove Audijeve hibridne limuzine se pod motornim pokrovom skriva 2,0-litrski bencinski TFSI motor (211 KM), ki si pri svojem delu pomaga z vgrajenim električnim sklopom. Ta lahko uporabniku ponudi dodatnih 45 'konj' ter 211 Nm motornega navora.

Za energijsko oskrbo električnega sklopa so zadolženi litij-ionski akumulatorji s kapaciteto 1,3 kWh, ki so shranjeni v prtljažniku te nemške limuzine. Ob tem so Nemci poskrbeli za optimalne termične pogoje, ki so jih zagotovili ob pomoči dotoka svežega zraka in delovanja samodejne klimatske naprave, ki po potrebi lahko hladi tudi akumulatorje.

Če se bo voznik te limuzine ob premagovanju razdalj s povprečno hitrostjo 60 km/h odločil za uporabo striktno električnega pogona bo lahko tako prevozil 3 kilometrsko razdaljo. Ob premagovanju daljših razdalj pa bo moral sodelovati tudi bencinski motor, ki temu vozilu zagotavlja pospeševanje od 0-100 km/h v 7,3 sekunde in največjo hitrost 238 km/h. Takšen A6 bo ob premagovanju stotih kilometrov v povprečju popil 6,2 litra goriva in ob tem ustvaril 142 g CO2 emisij na vsak prevoženi kilometer.

Marko Miklavc, www.avto.info

Foto: Audi

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.