https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na tretjem poletnem taboru spoznavali domače obrti in podjetja

08.07.2015 ob 8:30  

Tudi podjetje Saubermacher – Komunala sodi med podjetja, ki so nosilec certifikata Družini prijazno podjetje.Slednje pomeni, da izvajajo različne ukrepe za lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja zaposlenih. Eno od področij ukrepov v okviru tega certifikata je tudi skrb za družine, v okviru katerega so 2. in 3. julija 2015 že tretjič zapored pripravili poletni tabor za otroke zaposlenih.

Spoznavali so domače obrti in uspešna podjetja

Tako kot v preteklih dveh letih je tudi letošnji tabor trajal dva dni in je potekal v obliki dnevnih aktivnosti. Letos so dali poudarek spoznavanju domačih obrti in uspešnih podjetij v našem okolju, seveda pa ni manjkalo niti športnih aktivnosti in druženja.

Poletnega tabora, ki je potekal pod strokovnim vodstvom Zorana Kosa, profesorja športne vzgoje na OŠ Beltinci in Saubermacherjevih sodelavcev, se je udeležilo 13 otrok zaposlenih v starosti od 8 do 14 let.

Tradicionalnemu zajtrku in direktorjevemu pozdravu udeležencev tabora je prvi dan sledil odhod na Kovačevo domačijo v Nedelici, kjer so si ogledali njihovo lepo ohranjeno »cimpračo«, muzej kmečkega orodja ter okolico starega vaškega mlina, ki je stal prav na njihovem »gruntu«, ob bližnjem potoku Strženu. Iz Nedelice so se odpravili v Turnišče, kjer so si ogledali Čevljarski muzej in spoznali tipično čevljarsko hišo v preteklosti.

 

Spoznali so tudi dve uspešni pomurski podjetji, to je podjetje Paradajz d.o.o. v Renkovcih in podjetje Ocean Orchids d.o.o. v Dobrovniku, kjer so izvedeli veliko zanimivega predvsem o tropskih rastlinah, ki rastejo v njihovem vrtu in bili očarani nad številnimi cvetočimi orhidejami, kjer bi težko izbrali najlepšo zase. Ogledom prvega dne je sledilo kosilo v prijetnem okolju strehovskih goric, na Izletniški kmetiji Hančik, zadnje dejanje prvega dne letošnjega tabora pa so bile športne igre v telovadnici Srednje ekonomske šole Murska Sobota, kjer so jih že drugo leto zapored gostoljubno sprejeli.

Drugi dan je bila njihova prva postaja Lončarska vas v Filovcih, kjer so si najprej ogledali dve »cimprači« in tudi črno kuhinjo, ki je ohranjena v eni. Nato smo spoznali lončarsko obrt, ki je v teh krajih že zelo stara, a jo ohranjajo tudi mlajši rodovi družine Bojnec. Na OŠ Bogojina so jim prijazno ponudili uporabo njihove telovadnice za športne igre, saj je za to aktivnost bilo zunaj ta dan malce prevroče. Dekleta so se razgibala ob igranju badmintona, fantje pa so tudi tokrat odigrali zanimivo nogometno tekmo, tokrat z več goli kot prvi dan. Sledila je malica v naravi, nato pa so že malce neučakani odhiteli naprej in sicer k družini Celec v Ratkovce. Spoznati so medičarsko in lectarsko obrt ter preizkusili medene dobrote, ki jih v družini Celec ohranjajo že v tretji generaciji. Ogledali so si tudi sirarno Gorički raj, prav tako v Ratkovcih.





    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.