https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z murskosoboške občine na center za socialno delo dva zaposlena

Murska Sobota, 17.01.2011 ob 8:41  

Zaradi prenosa določenih pristojnosti z občin na centre za socialno delo bo del kadra z občin premeščen. Na murskosoboški center za socialno delo odhajata dva zaposlena. 

Po določbah novega Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS), ki bo predvidoma začel veljati letos junija, želi država pod enotnimi pogoji in na osnovi enotno določenih pravil urediti področje socialnih pomoči. S tem zakonom se odločanje o znižanju plačila za programe vrtcev, o subvencioniranju najemnin stanovanj in odločanje o pravici do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje prenese  z občin na center za socialno delo.

Skrajni rok za prenos kadra je 1. maj

Prenos nalog pa hkrati pomeni tudi prenos kadra. Po besedah direktorice Centra za socialno delo (CSD) Murska Sobota Nataše Meolic, bi naj bila iz Mestne občine Murska Sobota na murskosoboški CSD zaradi novega zakona premeščena dva javna uslužbenca. "Po zadnjih informacijah, ki smo jih prejeli od Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, bi naj bil skrajni rok za prenos kadra na CSD 1. 5. 2011. V skladu s Pravilnikom o organizaciji in sistemizaciji delovnih mest Centra za socialno delo Murska Sobota bi prenešena javna uslužbenca zasedla delovni mesti Strokovni delavec za področje eno ali več in Strokovni delavec za prejemke in oprostitve," še dodaja direktorica murskosoboškega CSD.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.