https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč od letos predseduje Prlek Jože Duh

19.01.2011 ob 0:58  

Nekdanji direktor Zdravilišča Radenci, od leta 2008 pa direktor Term Dobrna, ima več kot 25 let izkušenj na področju zdraviliškega turizma.

Foto: Dnevnik

Duh skupnosti, v katero je vključenih 15 slovenskih naravnih zdravilišč, predseduje od januarja letos, poleg direktorske funkcije v Termah Dobrna je tudi predsednik skupščine GIZ pohodništvo&kolesarstvo. 

Slovenska naravna zdravilišča z letom 2010 zadovoljna 

Po ocenah Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) so le-ta obdržala število gostov, s tretjino vseh nočitev pa zdravilišča še vedno ostajajo steber slovenskega turizma.

Raven prihodov gostov (654.050)  je bila v minulem letu primerljiva s tistimi v letu 2009, prenočitev (skupaj 2,753 milijona) pa je bilo za pol odstotka manj kot v letu 2009. Kar se tiče prenočitev gostov, razmerje med domačimi in tujimi govori v prid domačim (53,9 odstotka), kar je posledica daljše dobe bivanja pri gostih, napotenih na zdraviliško zdravljenje. 

Duh: Zdravilišča so najpomembnejši turistični produkt v Sloveniji 

Ugodne rezultate so slovenska zdravilišča zabeležila v hotelskih namestitvenih objektih, saj je hotele lani obiskalo dva odstotka več gostov, ki so ustvarili dva odstotka več nočitev. Nekoliko se je lani povečalo število nočitev tujih gostov (za šest odstotkov), medtem ko se je v hotelskih namestitvenih objektih število domačih gostov zmanjšalo za dva odstotka. 

"Lani smo v okviru skupnosti znova potrdili, da smo resnično najpomembnejši in največji turistični produkt v Sloveniji,"  je ob tem povedal predsednik skupščine skupnosti slovenskih zdravilišč Jože Duh

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      19.01.2011 ob 10:06 lepi

      Tau ka so odale Terme 3000 Save je katastrofa velkeh razsežnoste, kere lejko videmo zdaj. Urejenost bazenov in cejloga kompleksa term je na fejst nizkon nivoje. Včaseh so terme kupuvale izdelke okoliškeh kmetov gnes pa se vsa zelenjava, itd uvaža iz okolice lj in kr. Če povzamen so terme kljub teme ka so prestaupele v višje rang za okolico menje napravele kak pa be lejko.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.