https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Avtomobil predstavili v igluju in pri minus 20 stopinjah pod ničlo

21.1.2011  

Alpe so pokazale svoj značaj: pri temperaturah do minus 20 stopinj Celzija, s hitrostjo vetra okoli 70 km/h, je bila izgradnja konstrukcije Volvo Ice camp – velike dežele iglujev na 2500 metrih nad morjem – resnično izziv. Kljub temu je bila prav vsaka ledena opeka pravočasno na mestu za otvoritveno slovesnost, 15. januarja 2011, in za prve goste, ki so prenočili v toplih posteljah v spalnih iglujih visoko na gori Kitzsteinhorn.

Zvezda camp-a – novi volvo S60 R-Design – je varno ustoličen na ledenem podstavku v najbolj hladnem razstavnem prostoru na svetu.

Že peto leto zapored je bila v salzburških Alpah narejena ogromna iglu pokrajina za več tisoč gorskih turistov, z verjetno najvišjim in zagotovo najhladnejšim razstavnim prostorom na svetu; vse za novega volva S60 R-Design. Svet, narejen iz snega in ledu, sestavljen iz 4 povezanih glavnih iglujev ter sedmih udobnih spalnih iglujev, je bil ustvarjen med vrhovi Kitzsteinhorna.

24 ur na dan je izkušena ekipa Extreme Team kopala, sipala in odrivala, da je ustvarila to edinstveno iglu pokrajino, ki vključuje Volvo razstavni prostor, ledeni bar, preddverje ter kristalno čisto jedilnico. Ledene kocke težke do 800 kilogramov so bile izrezane iz ledeniškega jezera z motornimi žagami. Kar ekipa ni mogla nesti s svojimi močmi, je bilo transportirano v igluje z ratraki ali bagri. ICE CAMP ima tudi prostor za DJ-ja, ki je osvetljen s fascinantnimi lučmi, moderne stole v preddverju, steno za grafite ter foto postajo za mrzle pozdrave iz 2500 metrov nad morjem – eleganten dizajn se sreča z moderno tehnologijo!

V ospredju volvo S60 R-Design

Transport novega volva S60 R-Design na vrh Kitzsteinhorna je bil, ravno tako kot gradnja Volvo ICE CAMPa, spektakularen podvig. Za ta namen je bil posebno skonstruiran okvir, pritrjen na tovorno gondolo. Obdan z železom in jeklom je volvo S60 R-Design visel 30 metrov nad strmo pečino. Na koncu so avtomobil z veliko natančnosti spravili skozi kompleks iglujev ter ga postavili na svoje mesto, podstavek iz ledu.

www.avto.info

Foto: Volvo

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.