https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štihec: Vem, da Pahor ne bo odstopil, a naj spremeni odnos do nas

Murska Sobota, 27.01.2011 ob 13:36  

Murskosoboški župan Anton Štihec je razočaran nad odnosom vlade pri projektu Evropske prestolnice kulture (EPK). Meni, da partnerske občine v projektu niso obravnavane enakopravno.

Štihec je na današnji tiskovni konferenci Pahorja celo pozval k odstopu. "Partnerice projekta EPK nismo obravnavane enakopravno. Država deli sredstva samo določenim občinam. Določene občine so dobile sredstva za gradnjo objektov, mi pa ne," je med drugim povedal Štihec.

Kdo pije in kdo plača?

Po njegovih besedah Zavod EPK, ki skrbi za koordinacijo partnerskih občin, zadeve pelje mimo le-teh. "Ta Zavod pogodbe pošilja direktno izvajalcem, ne da bi občine za to vedele." Skrbi ga tudi stališče Zavoda EPK, ki želi imeti popolno poslovno avtonomijo pri izvajanju projekta.

Štihec je na tiskovni konferenci med drugim predstavil tudi nedavni sklep vlade, v katerem je opredelila razporejenost finančnih sredstev. Največ (20 milijonov evrov) država dodeljuje občini Maribor, po dva milijona občinama Novo mesto in Ptuj ter 1,93 milijona občini Slovenj Gradec. Edini partnerski občini, ki tako še nista prejeli sredstev z naslova projekta EPK, sta občini Velenje in Murska Sobota.

Borut Pahor naj spremeni odnos do nas

"Vem, da predsednik vlade ne bo odstopil, ampak naj spremeni odnos do nas," Pahorja poziva Štihec. Ob tem murskosoboški župan opozarja, da se 9. februar letos, ko bo vodstvo Zavoda EPK konstrukcijo projekta predstavilo v Bruslju, naglo približuje. "A mi še nimamo sklenjenih nobenih pogodb," še dodaja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      27.01.2011 ob 16:28 Chevapcic

      .. čist upravičeno tarnanje župana .. ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      27.01.2011 ob 20:49 lepi

      kak je lejko tau opravičeno tarnanje župa, pa nobeden projekt je še nej spelo, naj rajše požene te ogromen mehanizem ka ma na občine ka kakšen projekt dobijo nej pa ka se samo jauče!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.