https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Horvat: Novi razvojni centri bodo Pomurju prinesli nove tehnologije

Murska Sobota, 05.02.2011 ob 9:28  

Na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo namenjenim bodočim razvojnim centrom je Pomurje uspelo pridobiti 26,5 milijonov evrov od tridesetih, ki so bili na razpolago. Kot pravi dr. Andrej Horvat gre za pomemben korak pri izvajanju pomurskega zakona.

Znotraj 185 milijonov evrov vrednega javnega razpisa, ki ga je konec julija lani objavilo Ministrstvo za gospodarstvo in ki je bil namenjen vzpostavitvi in delovanju razvojnih centrov gospodarstva za dolgoročen razvoj na vsebinskih področjih, je bilo od 30 milijonov evrov, namenjenih Pomurju, kot izrecno določa Zakon o razvojni podpori pomurski regiji, podeljenih 26,5 milijonov evrov. Preostanek regiji namenjenega denarja v Pomurje naj bi prišel po drugi poti.

Deset konzorcijev v Pomurju želelo investirati več kot 70 milijonov evrov

Vodja projektne pisarne Vlade RS v Pomurski regiji in državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade dr. Andrej Horvat je ob razglasitvi rezultatov dejal, da je zadovoljen z izbranimi konzorciji prijaviteljev Seaway Group d.o.o., ELTI d.o.o. in INTREC d.o.o., saj gre za pomembne razvojne projekte, ki bodo v Pomurje prinesli nove tehnologije in pripomogli k razvojnemu prestrukturiranju regije.

Dodal je še, da je Pomurje očitno postalo zelo zanimiva destinacija za razvojno investiranje slovenskih podjetij, saj je Ministrstvo za gospodarstvo prejelo več kot 10 predlogov konzorcijev, ki so želeli investirati v Pomurje v skupni vrednosti več kot 70 milijonov evrov. Dr. Horvat si bo osebno prizadeval, da bo Vlada RS čim prej zadostila določilom »Zakona o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju 2010 – 2015 – ZRPPR1015« ter za regijo v celoti porabila predvidena sredstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ajkaro
      05.02.2011 ob 22:30 ajkaro

      Seaway ma sedež v Radovljici, v Pomurju pa razen parcele nema še nika. Kakšne nove tehnologije pa te pridejo? Očitno do pejneze najprej uporabili za gradnjo hal in infrastrukturo. dr.drkaš pa naklada...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.