https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Ameriški nogomet odslej tudi v Murski Soboti, prinesle so ga Štorklje

Murska Sobota, 7.2.2011  

Obiskali smo trening prvega nastajajočega pomurskega kluba ameriškega nogometa.

Rano nedeljsko jutro. Prizor, ki ga prebivalci Murske Sobote niso vajeni. Medtem ko se spoji meglice dvigajo nad blatno travnato površino, se skupina mladeničev podi za (v Pomurju) nenavadno žogo.

Pogledi mimoidočih povedo vse. Ob ograji sloni možakar starejših let, radoveden nad zagretostjo mladih entuziastov, ki so na prekmurske ravnice ponesli pridih enega izmed najbolj popularnih športov čez lužo. 

Fantom se je ideja o ustanovitvi kluba porodila pred približno tremi tedni. "V Sloveniji se ta šport počasi začne razvijati, trenutno je prisotnih šest klubov, nam najbližji v Mariboru, kar pa ni ravno tako blizu, če želiš redno trenirati. Precej fantov je gledalo prenose tekem ameriškega nogometa po televiziji in začeli smo se pogovarjati o tem, da bi tudi mi začeli igrati. Tako se je vse skupaj potem odvijalo v smer ustanovitve kluba", med premorom treninga razlaga Marko Štumpf, idejni vodja kluba. 

Odločili so se za Štorklje

Klub sicer uradno še ni registriran, so pa že izbrali ime. Simboliko slednjega so iskali na domačih tleh. "Imenujemo se Storks, kar torej v prevodu pomeni Štorklje."

Po registraciji kluba na občini, ki jo nameravajo opraviti kmalu, da bodo zadostili tudi uradnim formalnostim, morajo nato z zvezo podpisati še pogodbo in šele potem se bodo lahko vključili v Slovensko ligo ameriškega nogometa. "Še prej pa je pogoj, da najprej igraš brez kontaktni ameriški nogomet. Mislim, da se bomo v dvoransko ligo slednjega vključili to jesen. V tekmovalni del pravega ameriškega nogomet s čeladami in opremo, kot jo lahko vidimo na televiziji, pa se bomo verjetno vključili spomladi leta 2012," pojasnjuje Štumpf.

Iščejo sponzorska sredstva ...

Kot večina še ne uveljavljenih športov, tudi sami še iščejo ustrezna finančna sredstva. Že nakup osnovne opreme brez dresov stane za enega igralca okrog 200 evrov. "V ta finančni del se v začetku še nismo tako poglabljali, ker v tem trenutku opreme še ne rabimo, trenutno delamo na osnovah in se bolj zabavamo in uživamo v tem. V prihodnosti pa bomo videli, mogoče se najde kakšen investitor."

Medse vabijo nove igralce

V kratkem prijateljskih tekem še ne načrtujejo, so pa že dobili povabila s strani nekaterih drugih slovenskih klubov za skupne treninge. Kot pravi idejni vodja Štorkelj, bi bil namen skupnih treningov prenos dobrih praks in izkušenj. "Moram povedati, da so ostali slovenski klubi resnično pripravljeni pomagati, ker si nenazadnje vsi želimo, da se ta šport razvija tudi v Sloveniji." 

Zbrana druščina navdušencev ameriškega nogometa v Pomurju je odprta tudi za nove člane. Tako medse vabijo vse, ki jih ta šport zanima. "Tisti, ki jih ameriški nogomet zanima, so vabljeni, da se nam pridružijo. Z veseljem bomo sprejeli vsakega. Rabimo veliko igralcev, ne glede na njihovo velikost in težo. Za vsakega se nekje na igrišču najde mesto,", še dodaja Štumpf, ki ga zainteresirani lahko kontaktirajo preko Facebooka ali na elektronski naslov stumpf.marko@yahoo.com

FOTO UTRINKI S TRENINGA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. rok89
      07.02.2011 ob 15:00 rok89

      he he legende ;).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. jozefa
      07.02.2011 ob 20:16 jozefa

      Bravo decki...drzin pesti,ka de van uspelo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.